פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

בשר טוב, אפילו טוב מאוד, במחיר כללי הוגן, אבל שורה תחתונה? ממש לא מומלצתהשלט 'מעשנה' תלוי על אלבמה, מסעדה שנמצאת באזור התעשייה הישן של נתניה, ממש מול בניין HOT, וכמו שנראה – לא בכדי. לצידה נמצאת פיצוציה גדולה למדי, שמספקת לא רק תקרובת לבאיה שלה, אלא גם יין ו'תוספות' אחרות לבאי המסעדה.

הדיל באלבמה פשוט למדי: אפשרות לקחת תפריט 'טעימות' של חמישה סוגי בשר שונים – במחיר של 120 ש"ח לאדם – או לקחת מנות בשר שונות, כמו פילה, נתח קצבים, צוואר לבן וכד', במחירים משתנים. כמויות הבשר עצמן לא מפורטות, ואין תפריט שמוגש לסועדים. אחרי שיצאנו, אמרו לי זאטוטי שיש מחירון, תלוי מעל ל'מטבח'. מי שמזמין 'טעימות' יכול לבקש תוספת, במחירים משתנים: 10 – 20 ש"ח לנתח קצבים, מדליון פילה, וכד'. "זה לא 'אכול ככל יכולתך'" הדגיש מנהל המסעדה לא פעם ולא פעמיים, כנראה ב'זכות' הנסיון עם הסועד הישראלי.

אנחנו לקחנו כמה מנות טעימה וכמה מנות בשר 'כמנות': פילה ונתח קצבים או שניים. אין מה להתיחס לכל מנה בנפרד, כיון שהבשר מוגש כולו בדרגת עשייה אחת, מלבד אולי הפילה. אותו ביקשנו מדיום-רייר, והגיע, כמו כמעט בכל סטיקייה ישראלית, עשוי מידה אחת יותר מזה. המנות לא גדולות – אולי רבע קילו בשר, אולי 300 גרם – מגיעות כאשר הבשר כבר פרוס ומוכן, אבל הבשר טעים ועסיסי. יוצא מהכלל היה האסאדו, שקודם כל מן הראוי שדווקא הוא היה מוגש חתוך, ושנית, היה כבר על גבול המיובש. מלבד זה היה צוואר לבן (כחלק מהטעימות) יוצא מהכלל, ונתחי הקצבים היו עשירים בטעם ועשויים טוב.

בנוסף לבשר מוגש סלט, קעריות צ'ילי וחמוצים, ולפני החשבון מגיעים מבחר של קינוחים בכוסות קטנות – מלבי, קרם ברולה וכד' – שהיו טעימים. תה וקפה, כמו שאר ה'תוספות', כלולים במחיר המנה העיקרית. מלבד הקינוחים, מהכל אפשר לבקש – ולקבל – תוספת.

מבחינת משקאות, אתם יכולים להזמין בירה או משקאות קלים (הכל בבקבוקי 1.5 ליטר), ומה שמשמח לא פחות הוא עניין היין – BYOB: תביאו את שלכם, כמה שאתם רוצים ומאיזה סוג. לא מחייבים בדמי חליצה ומגישים פותחן וכוסות יין. על השולחנות שלידינו 'כיכבו' הר חרמון אדום, ברקן ריזרב, אדום של סגל ואפילו גמלא. מדי פעם קם מישהו מהשולחן הגדול שלידנו, קפץ לפיצוציה והביא עוד בקבוק, פחות או יותר מאותו סוג ועניין…

המסעדה מבוססת על מעשנה גדולה, שחלק גדול, אם לא עיקר העשן שהיא מפיקה יוצא ככל הנראה לחלל המסעדה, ולא החוצה. העיניים שלנו אולי לא צרבו מעשן, אבל הסרחנו כולנו מריחות של מנגל, וסטים שלמים של בגדים הלכו ישר לכביסה, או לניקוי יבש. אני מרחם – פשוט כך – על האנשים שעובדים במקום. כל העסק הזכיר לי תאורים ויקטוריאניים-דיקנסיאניים של מסיקי תנורים ומנקי ארובות. מדי פעם מישהו פתח את דלת הכניסה, ונשימות רווחה קצרות נשמעו גם מהשולחנות לידינו. העשן – שכולל כמובן שומן – השאיר את חותמו לא רק עלינו, ובריאותינו, אלא גם על ה'decor' מסביב, שכולל תמונות קטנות ובקבוקים ריקים, שכולם כבר מכוסים אותה תערובת שומן ואפר.

סיכום?

810 ש"ח לשבעה אנשים, כולל בקבוק קולה גדול (אנחנו שתייני מים ויין). מחיר הוגן מאוד עבור ארוחה מהסוג שקיבלנו. אם לכלול בחשבון גם את מחיר הניקוי היבש, ואולי גם את מחיר הבריאות, אז כנראה שהחשבון גבוה מדי.

סיכום? לא כדאי.

אלבמה

פנקס 47, מול בית Hot, א' ת' נתניה

(שימו לב ש- Waze יביא אתכם מרחק של 200 מטר צפונה מדי מהמסעדה. השארו על פנקס, ואל תתפתו להוראות הפניה שלו מהרחוב.)

תשלום במזומן בלבד.

יום ב' – יום ו' 24:00 – 19:00
שבת 17:00 – 13:00

אקוסטיקה: זוועתית – רעש נוראי

נכים: יש משהו כמו 10 מדרגות עד לשולחן

צמחונים: לא ממש, לא, אלא אם כן תסתפקו בסלט

שרותים: תא יחיד (מקום קטן), נקי מאוד.

שרות: אדיב וסבלני.