והם רק עולים – ויעלו. אלה הבשורות הלא טובות למבשלי הבירה וצרכניה. יש בשורות טובות? לא ממש. מה שכן אפשר לאמר הוא, שיש חברות שיותר חשופות לעליית מחירי חומרי הגלם, ויש חברות שפחות חשופות להם.
מבשלות הבירה הגדולות, שחשופות לשוק האירופי, צפויות להיות בבעיה לא פשוטה השנה ובשנה הבאה. בצורת באירופה ויבולים נמוכים במיוחד של גידולים שונים, בתוכם חיטה ושעורה, מביאה את מחירי הגרעינים לרמות שלא היו כמותן. בחודש מאי, מחיר טון לתת שעורה בבורסה בפריז עבר את ה- 300 יורו, לראשונה. בעקבות הבצורה החמורה ביותר זה 100 שנה, פנתה צרפת לסיוע בגובה מיליארד יורו לחקלאים.
מחירי הגרעינים כבר עלו ב- 2011: בשנה שעברה, בגלל בצורת, אסרה רוסיה על ייצוא חיטה. שוק החיטה והשעורה עדיין לא התאושש מהמכה הרוסית – וחטף את הבצורת. אם הבצורת תמשך, מחירי הלתת עלולים להיות גבוהים יותר ב- 2012, מאשר ב- 2011.
עליית המחירים לא צפויה להשפיע על כלל המבשלות באותו אופן: מבשלות עם חשיפה גבוהה לאירופה – היינקן בראשן – יושפעו מהר יותר מהבעיה. קרלסברג גם היא חשופה יותר לאירופה מאשר לשוקים ומקורות עולמיים אחרים, ובוודאי תאלץ גם היא להעלות מחירים, אבל סאב מילר ואינבוו ככל הנראה פחות חשופות.
בכל מקרה, העליה הצפויה היא בסדר גודל של 4% עד 5% במחירי הבירה לצרכן, מה שלא ישפיע לחיוב על השוקים באירופה שעדיין לא התאוששו מהמשבר הכלכלי מצד אחד, ונתונים ללחץ רגולטורי ולחץ של מיסוי, מצד שני. למבשלות הגדולות נשאר להתפלל לגשם, ומהר.