בירה ותיקה בפורמט חדש, שותפות חדשה ומנהל חדש – הזדמנות ליישר קו עם הנעשה בשטח
מבשלת הגולן עוברת שינויים בזה אחר זה: ראשית, כניסתה של י.ד. עסקים לשותפות בין יקב רמת הגולן והמייסד המקורי – חיים אוחיון. מתחילת השנה התחלפה גם ההנהלה: טלי לוין, מי שהגיעה למבשלה מיקבי רמת הגולן פינתה את מקומה למיכאל גלעדי.
גלעדי, (46), עלה מבלגיה לישראל והשתקע בתחילה בתל אביב. לאחר שירותו הצבאי, ובמקביל ללימודיו לתואר ראשון באוניברסיטת תל אביב, עבד כצלם עיתונות בעיתונים "חדשות", "ידיעות תקשורת" ו"מסע אחר". לאחר סיום לימודיו ביצע תפקידי שיווק ומכירות בארץ ובחו"ל בתחום היהלומים ובענפים שונים, ובין השנים 2007-1994 הקים וניהל את חברת פוטוגני דיג'יטל מג'יק בע"מ שמרכזה ברמת החייל.
לפני כעשר שנים החליט מיכאל גלעדי לעשות שינוי ועבר עם משפחתו ממרכז הארץ למושב חקלאי לרמת מגשימים. לאחר השתלמות בלימודי יין במכללת תל חי, עבד ביקב רמת הגולן ולאחר מכן כמנהל שיווק ומכירות של חברת מיץ קשת. בינואר 2014 הצטרף כמנהל החדש של מבשלת הגולן בקצרין.

מבשלת הגולן עוג אלון 2014
לבירה צבע זהוב עמוק, נוטה לכתום. הקצף טוב, סמיך מאוד ויציב. ארומות מרירות, תפוזיות במקצת, עם מעט וניל ופרחים לבנים (יסמין). הפה מריר, אבל בעיקר מתקתק וסמיך, במיוחד אם נתתם לקצף להבנות היטב וגבוה. זהו לאגר כבד, בעל סיומת יבשה אך לא מרירה מאוד. שווה אולי לתת אותו בגביע פתוח יחסית, ולהניח לו להתחמם מעט בכוס.
לקומוניקט (ברובו):
השנה יוצא עוג אלון בחביות במגוון ברים ובפעם הראשונה בבקבוקי 750 מ"ל במהדורה מוגבלת במסעדות נבחרות, בנוסף לבקבוקים הייחודיים בנפח 330 מ"ל המאפיינים את הבירה. עוג אלון בגרסת 2014 משלבת את בישול הבירה יחד עם טכניקות של ייצור יין. את הבירה ייצרו במשותף מייקל אייברי, יינן ביקב רמת הגולן ועמרי זילברמן, הברומאסטר של מבשלת הגולן. עוג אלון הוא לאגר חזק (8.5%), מעורפל ולא מסונן, בסגנון דאבל בוק, שיוצר בתהליך של תסיסה ויישון חלקיים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי.
אחוז אלכוהול: 8.5%
טמפרטורה מומלצת להגשה: °11
מחיר: לבקבוק 330 מ"ל – 18 ש"ח, 38 ₪ לחצי ליטר מהחבית (מחיר ל- 750 מ"ל לא נמסר).