שיתוף פעולה חדש של יקבי כרמל ויקב ברוטי & צ'ייני הארגנטינאי, הניב יין חדש ומפתיע בסדרת Private Collection
כחלק מהיערכות יקבי כרמל לשנת השמיטה אשתקד, במטרה לתת מענה לציבור הצרכנים המבקש לצרוך יינות כרמל מבציר 'שישית' או מיבול חו"ל (שאינו 'שביעית'), וזאת בנוסף לייצור הרגיל בישראל מבציר 2022 המתאים לציבור הכללי, יקבי כרמל יוצא בשיתוף פעולה ייחודי ויוצא דופן עם היקב הארגנטינאי ברוטי & צ'יני (Berruti & Chini).
במסגרת שיתוף הפעולה, יצר יפתח פרץ, היינן הראשי של יקבי כרמל, בשיתוף עם גוסטבו סילבסטרי, היינן של ברוטי & צ'יני, קברנה סוביניון ייחודי המתאפיין בארומה מעניינת וטעם רענן. יין זה מצטרף לסדרת Private Collection.
תעשיית היין בארגנטינה היא החמישית בגודלה בעולם, כשמחוז היין המפורסם ביותר במדינה הינו מחוז מנדוזה, מקום מושבו של יקב ברוטי & צ'יני, כשחלק מהכרמים שוכנים בגבהים מסחררים של לא פחות מ-1,600 מטר.
היין, קברנה סוביניון מבציר 2021, מאופיין בארומה וטעם עמוקים, בעלי ניחוחות של שזיפים ועץ אלון, התיישן במשך 8 חודשים בחבית עץ אלון.
טמפרטורת הגשה מומלצת: 16 מעלות. מומלץ לקרר כ-20 דקות לפני ההגשה. אלכוהול: 13%
מחיר מומלץ לצרכן: 45 ₪
לרגל השקת היין החדש, יקבי כרמל מציעים מארז מיוחד בניחוח ארגנטינאי:
המארז יכלול בקבוק Private Collection ארגנטיני, תערובת תבלינים בואנוס איירס ותבלינים ל'על האש', ממרח ריבת חלב, מארז עוגיות אלפחורס, סט אביזרי יין וסינר מעוצב.
את המארז ניתן להשיג באתר "קופסת אוכל".
מחיר מומלץ למארז: 220 ₪
(צילום המארז – איל קרן)
על אודות יקב ברוטי & צ'יני
יקב ברוטי & צ'יני (Berruti & Chini) נוסד בשנת 1947 ע"י ג'ובאני ברוטי ואשתו, אורליה צ'יני, שניהם מאזור טוסקנה באיטליה. בסוף שנות ה-30, עם פרוץ מלחמת העולם השנייה באירופה, היגרו השניים לארגנטינה והתיישבו במנדוסה, שם הקימו יקב משפחתי, שהפך לאחד היקבים החשובים והבולטים בארגנטינה, עם השקעה בקו ייצור יין איכותי, מערכות אחסון משוכללות, מבחר אזורי גידול מובחרים, הון אנושי משופר ומערכות מידע. היקב משווק מעל 7 מיליון ליטר יין ומיץ ענבים בשנה.
היקב שומר עד היום על חזיתו המקורית, כפי שנבנתה במקור עי" ג'ובאני ואורליה, מתוך כוונה להגן על המורשת והמסורת המשפחתית, המתקיימות בהרמוניה עם חדשנות וקדמה, תוך שימוש בטכנולוגיה חדישה.
על אודות 'יקבי כרמל'
'יקבי כרמל' פועל מזה 140 שנות פעילות מבלי לפספס ולו בציר אחד במשך כל השנים. ביקב כרמל, בהובלת היינן הראשי יפתח פרץ, מייצרים יינות בסדרות שונות, מיינות שולחנים נגישים ועד ליינות סופר פרמיום, המייצגים את אזורי היין הטובים בישראל וזוכים להצלחות מקומיות ובינלאומיות רבות.