לראשונה בישראל: תואר מוסמך בינלאומי בגידול גפן וייננות

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

תכנית בוטיק חדשנית באוניברסיטה העברית להתמקצעות בגידול, ייצור ואנליזה של יין וניהול יקבים

בעקבות התרחבות שוק היין הישראלי, הצריכה ההולכת וגוברת וההתמקצעות של הצרכנים בשיפור איכות היין, נולדה יוזמה חדשנית וראשונה מסוגה בארץ, בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה באוניברסיטה העברית, לקידום לימודי הייננות בארץ והשוואתם ליצרניות יין מרכזיות אחרות בעולם.

זהר כרם
פרופ' זהר כרם (יחצ האוניברסיטה העברית)

תכנית בינלאומית ללימודי מוסמך מדעי (MSc), תכנית יחידה בארץ שאושרה על ידי המועצה הלאומית להשכלה גבוהה (המל״ג), המיועדת למבקשים ללמוד ולהתמקצע בגידול גפנים, ייצור ואנליזה של יין וניהול יקבים. משך הלימודים כשנה וחצי (ארבעה סמסטרים רצופים) וכוללים סדנה מקצועית באירופה עם מומחים בינלאומיים.

בתכנית הלימודים: נושאים מתחום הכרם והגפן כמו קרקע, מים, דישון ומטאורולוגיה, אנטומיה ופיזיולוגיה של הגפן, עקרונות גידול וטיפול, מחלות בגפן; נושאים מתחום ייצור היין כולל הכנת סוגי יינות, ייצור ואריזה של יין ותפעול יקב, מיקרוביולוגיה של יין ועוד, תחום האנליזה של יין; כלכלת הכרם והיקב, ניהול ושיווק וכן השפעות סביבתיות של גידול גפן וייצור יין.

יותם שרון
יותם שרון (צילום: אמיררוזנברג)

התכנית מתקיימת בהובלת פרופ' זהר כרם, חבר הסגל האקדמי של הפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית וחוקר בעל שם עולמי בתחום הכימיה של המזון, איכות יין ושמן זית ובליוויו המקצועי של מר יותם שרון, בעל תואר DNO בייננות ותואר שני בביוכימיה מהאוניברסיטה העברית, בעל ניסיון רב בתעשיית היין ויינן-יועץ למספר יקבים מרכזיים. ליווי התכנית על ידי יקב שורק.

מדבריו של פרופ' זהר כרם: "אני נרגש לפתוח תכנית זו לראשונה בישראל, תכנית שממקמת את ישראל על מפת הייננות הבינלאומית. התוכנית שואבת את תכניה מתכניות דומות בעולם ועברה התאמות ללימודים בארץ. מדובר בתוכנית חדשנית וייחודית והמשתתפים בה יזכו להנחיה של אנשי מחקר ואנשי מקצוע המובילים בתחום".

נמסר על ידי האוניברסיטה העברית.