ליקר גויאבה פון לוסקה

כספי משקאות חריפים מציגים בארץ ליקר גויאבה – לדעתי הראשון שמגיע לכאן – מתוצרת גרמניה. העיתוי – לקראת חג השבועות, והאמת שהליקר ילך יפה עם גבינות כחולות או גבינות חריפות. מעבר לזה – הנה כמה פרטים עליו, ורשמי טעימה

יצרן הליקר הוא Heinz Eggert, שקנה את השם ואת המתכונים של חברת משקאות ותיקה הרבה יותר: George von Lösecke.

גאורג פון לוסקה נוסדה בשנת 1888 בעיירה גרמנית בשם לונברג (Lüneburg). מעיירות ההנזה – אותן עיירות מסחר חופשיות, שהיו נמלים לסחורות גרמניות שונות. פון לוסקה, שנולד בשנת 1857, שימש שוליה ביקב, וכך התחבבו עליו ענייני המשקאות השונים. בהיותו בן 31, הוא פתח חברה למסחר במשקאות שונים, כולל יין מבורדו, מים מינרליים, לימונדה, יין, רום מהאיים הקריביים – דבר שרווח מאוד בתקופה ההיא בצפון גרמניה – ואפילו בירה אנגלית. הבניין – על רחוב השוק שנושק למזחי הנמל – עדיין קיים, ומולו אף ניצב מנוף – עגורן גדול – שכולו עשוי עץ, ששימש את שוק הדגים המקומי והיה מהראשונים מסוגו באירופה של המאה ה- 19. על מרפסת הבית שלו, שבמפלס הרחוב התנהלו בו עסקיו, אירח פון לוסקה בכל יום ראשון טעימת משקאות, שמהר מאוד הפכה למקום המפגש לאנשי העסקים של לונברג.

[wp-imageflow2]

שנות האינפלציה הגדולה של תחילת המאה ה- 20, ובמיוחד 1923, לא עשו טוב לעסקיו של פון לוסקה. בשנת 1926 הוא נפטר, ורק כ- 60 שנה מאוחר יותר – ב- 1991, קנו אנשי היינץ אגרט את מתכוני החברה ואת הזכויות לשמות המסחריים השונים והחייו את המשקאות.

ליקר הגויאבה מהסדרה שלפנינו הוא חלק מ- 12 טעמים שונים. זהו ליקר גויאבה עם תוספת של 'דובדבן אהבה', שהחשד שלי הוא שלמרות שהציור שלו מופיע על התווית, 'כספי' חששו משמו הלטיני: פיסאליס, ולכן אולי הושמט מהתווית המקורית.

בכל מקרה, לליקר יש ריחות גויאבה וטעמים בהתאם, עם חמיצות טובה ורעננות של אותו דובדבן אהבה. מומלץ כמיקסר בקוקטיילים שדורשים ריחות טרופיים, שעדיין יש בהם חמיצות.

ובאשר לחיבורים עם גבינות? כחולות, כן וגם גבינות עיזים מתיישנות, אם אתם מתעקשים. רצוי את הליקר על קרח.

15% אלכוהול, 100 ש"ח לצרכן, 700 מ"ל. כשר.

למעוניינים בתמונות העגורן של היום ותמונת בית לוסקה