משבר הקורונה של 2020 משאיר רבים בבית, בגפם או עם בני זוג בלבד. סקרים שנערכים כבר במהלך המשבר מראים שרבים שותים יותר. זו גם התחושה שמקבלים אם סוקרים את הרשתות החברתיות, למשל.כיצד אפשר לשלוט בכמות האלכוהול שצורכים בבית?
איך לשתות פחות יין או אלכוהול בכלל בבית, להוריד או להפחית סיכונים בריאותיים ולהקטין את צריכת הקלוריות?
הנה כמה רעיונות.
רשמו לעצמכם מה וכמה שתיתם
ניהול 'יומן יין' או יומן שתייה יהיה יעיל מכמה סיבות:
1. הוא ידגים בפניכם כמה למעשה שתיתם.
2. הוא יכול לתת לכם מושג על יינות או משקאות אחרים שהעדפתם, ויכוון אתכם כך, שתוכלו לשתות טוב יותר.
3. הטרחה שבניהול יומן תאט את צריכת האלכוהול שלכם.
4. הוא יעיל גם מבחינת ספירת קלוריות; ביין ומשקאות אלכוהוליים יש לא מעט קלוריות.
- יש לזכור שכמות האלכוהול המומלצת היא שתי מנות לגבר ומנה אחת – ליום – לאישה.
דעו כמה יין ואלכוהול אתם שותים – בנפח – בצורה אמיתית
כמו שכבר כתבתי, אולי לא פעם, כוסות היין הפכו גדולות מאוד בשנים האחרונות. כוסות משקה אחרות לא מאפשרות לדעת מה הנפח האמיתי שלהן, ואין בישראל חובת ציון נפחים על מכלי משקה.
קחו כוס מידה או מאזניים של מטבח ושקלו כמה מים נכנסים בכוס המועדפת עליכם, וכמה אתם ממלאים בה, בכל פעם שאתם שותים.
זה יאפשר לכם לדעת כמה אתם שותים ביום ולהיות בטוחים יותר בצריכת האלכוהול האמיתית שלכם.
קחו יום או ערב חופש
לא חובה לשתות כל יום או כל ערב. אתם לא מבקרי יין או אלכוהול. החליטו על יום אחד שבו אתם מנסים תחליפים למשקה ארוך – אולי טוניק או סודה עם נגיעה של תרכיז פרי או מיקסר אחר.
למרבה הפלא, יש בירות נטולות אלכוהול ברמה סבירה.
אל תייצרו הרגלים בשתיית יין או משקה אחר
באופן כללי, עדיף לא לייצור הרגל שקשור במשקה או שתייה: לא 'להתיישב מול הטלוויזיה עם דרינק', למשל, או ליצור שיוך אחר לשתייה.
דעו מה לעשות עם שאריות יין או משקה
יין שנשאר בבקבוק, בירה או כל משקה אחר, יכול לשמש גם לדברים נוספים. לא חייבים לזרוק או לשתות "עד הסוף":
- אפשר לשמור יין ליום המחר
- אפשר להפוך יין לקוביות קרח
- אפשר לבשל עם יין
- אפשר להפוך יין שנשאר לחומץ בן יין
- בירה אפשר להפוך גם כן לחומץ ואפשר גם לבשל איתה