לא כולל שרות: שבתאי פיצה ובירה

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

כפר ויתקין: בכלל לא רע. שווה אפילו עיקוף קטן

"אני מקווה שהזמנתם מקום", אמר לי אסף פז, ויתקינאי ידוע וממעמידי הכפר על מפת המודעות הקולינרית של ישראל.

צחקתי, והודיתי לו מאוד.

כמה דקות אחר כך התקבל המייל ממי שנפגשנו איתו בערב "הזמנתי מקום לתשע", והרמתי גבה. יכול להיות שהאסף היה רציני?

שבתאי פיצה ובירה בוויתקין הוא אחד משלושה סניפים של הרשת הזו, ואף אחד מהם לא בתל אביב. בנוסף על הסניף בוויתקין – הראשון – יש סניף באבן יהודה וסניף בקיסריה. הסניף בוויתקין נמצא די בכניסה לכפר, בפניה ימינה בכיכר הראשונה. שימו וייז.

המקום אכן עמוס ולא הייתי מציע לכם להגיע ללא הזמנה בערב שאינו גשום, כמו זה שהיה לנו. הרבה עץ, תקליטים על הקירות ומסכים, עליהם מוקרנים קליפים של שנות השמונים והתשעים. המוסיקה די בקול רם, אבל עדיין מאפשרת ניהול שיחה, ויש מרווח בין השולחנות.

מקום לבני אדם, בקיצור, שמח ובסך הכל מאוד נעים.

שבתאי פיצה ובירה - אווירה כללית (אתר המסעדה)
שבתאי פיצה ובירה – אווירה כללית (אתר המסעדה)

שבתאי – הבירה

לא סקרתי את כל תפריט הבירה, אבל נראה שיש די ברזים, גם כדי לשכנע את הפלבאים ביותר: אלכסנדר אחת מהחבית, גינס, קסטיל רוז', טובורגים למיניהם וקרלסברג ובוודאי עוד משהו שפיספתי.

מחירים?

½ גינס עולה 32 ש"ח, בקבוק אלכסנדר בלונד עולה 30 ש"ח, ½ קרלסברג – 28 ש"ח, 1/3 קסטיל רוז' – 36 ש"ח ו- 1/3 טובורג – 25 ש"ח.

למחירים האלה, כמו למחירי הבירה בכלל בארץ, עוד לא התרגלתי.

הבירות נמזגו היטב, היו טריות וטובות, וכמעט כל אחת לכוס שלה.

פיצה בשבתאי
שבתאי פיצה ובירה – אחת הפיצות (אתר המסעדה)

שבתאי – הפיצה

שניים מאיתנו הכירו את המקום על הפיצות שלו, והחלטתי ללכת על ההמלצות שלהם.

הפיצות כולן היו טובות: הבצק דק, פריך במקומות הנכונים ונאפה על סולת. הרוטב לא עמוס מדי, אלא קל ודק, וטעים. התוספות והמרכיבים השונים מקוריים מאוד וטובים, עם הערה אחת, די מאכזבת:

כל הפיצות המיוחדות של המקום מוגשות רק בגודל הקטן (58 ש"ח), וחבל.

הזמנו פיצה גרמנית – תפוחי אדמה ונקניק, בין השאר – שלא חשבתי שתהיה, אבל הייתה מוצלחת מאוד.

פיצה פירות ים – שרימפים ומולים – הייתה טעימה, אבל הייתי מוותר על המולים ושמח עם עוד כמה שרימפים. מדובר במולים קטנים, שחוץ מקסוות גדולות על הפיצה, לא ממש מוסיפים משהו. הארגולה עושה שמח (לא עוברת אפיה).

אפשר להרכיב פיצות לפי הטעם האישי שלכם – לא מכל המרכיבים של הפיצות המיוחדות – בגדלים שונים. הרכבנו חצי סנט מור ואורוגולה ו- ½ נוסף עם ארטישוק ופפרוני עם שום אפוי.

המרכיבים כולם טובים, והפיצות די נדיבות מבחינה זו.

מה עוד אכלנו?

קרפצ'יו חציל – מוגש עם גבינה מפוררת למעלה: למעשה סלט חצילים עם גבינה; די מיותר (28 ש"ח).

פנה ארביאטה – חריפה בטרוף ולא הרבה יותר מזה (48 ש"ח).

צ'יפסים – 22 ש"ח – נראו בסדר.

סה"כ לפני שרות, לארבעה אנשים שאכלו יפה – 473 ש"ח.

אין טענות לפיצות – מצוינות. הבירה? חבל שהמחירים כל כך גבוהים.

 

שבתאי פיצה ובירה

כפר ויתקין

טל' *4560, או באתר שלהם, באמצעות 'הזמן שולחן' של רסט.

שרות ידידותי, מהיר.

צמחונים – אפשר. טבעונים – פחות. ילדים – בהחלט.

נגישות – השירותים שראיתי לא היו נגישים.

שירותים – מטופטפים להחריד.

shabtaipizza.co.il