הממסך הים תיכוני הבסיסי של יקבי כרמל מבוסס על לא פחות משישה זנים שונים. האם ה- 4VATS מספק את הסחורה והוא אכן יין רענן, פירותי, עשיר ועסיסי, כמו ש'כרמל' מגדירים אותו?
האמת שכן. הוא כל זה, ועוד: זהו יין נעים מאוד, שב- 55 ש"ח שהוא עולה, בהחלט מספק עניין וחוויית שתיה מהנה מאוד. הוא טוב כשלעצמו – אולי עם כמה דברים 'קטנים' בצד, ואפילו עם בשר יבש תימני – והוא טוב עם בשר אדום שיש בו קצת פטריות, מעט גבינה מתיישנת וטעמים לא קלים בעליל אחרים.

הבלנד של בציר 2019, חלק מסדרת יינות סגניצ'ר של היקב, מכיל לא פחות משישיית זנים: מרסלאן, ארגמן, גרנאש, קלדוק(!), קריניאן ושרדונה. השרדונה, אני נוטה להניח, נותן לו את הצדדים הפרחוניים-קלים שלו ומרכך אותו קצת. אחרת הטאנינים שלו כמעט עצבניים.
כרמל 4VATS בציר 2019
זהו יין שכרגע צריך לפתוח לפחות שעה מראש (אני מזגתי כמות ניכרת ממנו לכוס יין גדולה, וממנה, אחר כך, לכוסות, או לפתוח ערב קודם, להוריד כתפיים ולהשאיר בבקבוק ליום למחרת. אופציה אחרת היא להניח לו במקרר היינות או בתחתית ארון הבגדים לשנה או שנתיים נוספות.
2021 – 2024 (91). בקבוק במשקל זכוכית נטו של 600 גרם. לא נורא.