ככה, בקטנה: המלצה על שני יינות: אחד משל יקב כפיר, בשיווק של צביקה אמיתי, ושני משל אורנה צ'ילאג
צביקה אמיתי, איש יקב זמורה לשעבר, החליט לעשות מעשה, ופתח משהו שהוא קורא לו "נחמת שותים":

חבורה של חובבי יין – וגם אתם יכולים להצטרף אליהם – שאמיתי קונה עבורם קניה מרוכזת יינות ישראליים, במחירים נמוכים. באופן טבעי, לעיתים מדובר בעצם ב- end of bin של היקב, ולכן היינות במחירים אטרקטיביים.
הפעם הוא מציע את " אביחי 2006 – בלנד של מרלו, קברנה סוביניון וסירה מאת יקב כפיר.
זהו בלנד צעיר למדי (כחצי שנה בחביות חדשות), שעוד כוחו במותניו. יין חביב, לא טאני מדי אלא די חלק, עם ריחות בולטים של סירה ומעט ירקרקות. הוא ילך טוב עם בשרי הקיץ הצלויים. המחיר הוא 42 ש"ח לבקבוק מארגז; קניה בהחלט טובה.
אגב, ופה כדאי כמה מילים על יקב כפיר: ריטה ומאיר כפיר העבירו לפני כשנה וחצי את היקב שלהם מהבית בגן יבנה, אל אזור התעשייה של קריית מלאכי, למעין מעדניה ויקב. לא הייתי עדיין (אני יודע – על ראשי), אבל הדיווחים מסביב אומרים שכדאי.
יקב כפיר
קריית מלאכי רח' חלוצי התעשייה 16 פינת רחוב פקר.
אפשר לקבל את היין בסיור שיערכו אנשי 'נחמת שותים' ב- 29 לחודש ביקב כפיר או בקריית אונו או במבשרת ציון. פרטים: עמי ארליך: 052-2936374
צ'ילאג שנין בלאן
אורנה צ'ילאג מוציאה את השנין בלאן הראשון שלה – 2010.
כמו הקריניאן של ויתקין, גם לשנין בלאן יש סוג של 'אבא' מקומי, והוא בעיני זאב דוניה, בסוסון ים. הענבים שלו מגיעים מכרם מאוד מסוים בגדרה, שניצל, אפשר לאמר, בזכות היין של זאב.
השנין של אורנה צ'ילאג מכיל גם קצת קולומבר, ומגיע מכרמים ב'הרי ירושלים', בגובה של 300 מטר. הוא עבר תסיסה איטית מאוד, בת שישה שבועות, ואז חבית, למשך תשעה חודשים.
שורה תחתונה? נקי ובהחלט לא רע. יש בו שמנוניות מעניינת ורחבה, עם חמיצות גבוהה למדי שנושכת קצת בלשון. ארומתית הוא סימפטי מאוד, גם אם לא במיוחד מורכב: יש בו ארומות של תפוזים, והוא טיפה אגוזי. מורגש קצת האלכוהול (כ- 13%), אבל הוא לא מפריע, אם שותים את היין קר. סיומת ארוכה למדי – ושוב, כהילה.
אורנה צ'ילאג, אגב, אמרה בזמנו ש'אין, יינות לבנים אי אפשר לעשות כאן.' יכול להיות שהזמן עושה את שלו גם לה ולא רק ליין שלה, ומפה ההחלטה בכל זאת לעשות יין לבן. המחיר? 85 ש"ח. לא זול, אבל סביר.