מצגת ההרצאה מכנס ראש פינה, שנערך ב- 24 במאי 2011.
הכנס כלל הרצאות סביב נושא האזוריות בארץ: מצב התקינה והמפות המוצעות – על ידי ערן הרכבי ושלמה כהן, מצב התקינה באירופה וההתחייבויות שיש לישראל כלפיה, ועוד.
בנושא האזוריות בראיה צרכנית, השתדלתי להביא נתונים על האופן שבו נתפס המקור הגאוגרפי של היין, על ידי צרכנים בעולם החדש (בעיקר אוסטרליה וארה"ב) ולענות על השאלה האם היא חשובה בכלל לצרכני יין צעירים; אלה נתפסים אצלנו לרוב כמי שמעוניינים ביינות זולים בעיקר, ולא ביין בעל מאפיינים כביכול-מתקדמים, כמו אזוריות (תפיסה לא נכונה).
במצגת הבאתי כמה דוגמאות לשימוש שעושים משווקי יין בחו"ל במקור הגאוגרפי של היין, גם כלפי צרכנים צעירים או לא מתוחכמים. מקור היין משמש כלי שיווקי ממדרגה ראשונה גם ביינות אלה, כיון שכמו שרואים, הוא אחד מהדברים המעניינים ביותר – והחשובים ביותר – לצרכן.
בנוסף, חשוב להבין את תפקיד מוכרי היין בחנויות וביקבים, ואת התפקיד שממלאת התיירות, במכירת היין לאחר הביקור ביקב. למרות שנכון שהתיירים שביקרו ביקב לוקחים את הזכרונות ממנו איתם, הרי שלא בהכרח הם משתמשים בזכרון הזה כשהם בוחרים יין בחנויות. רק חלק מהם – תיירי היין ממש, ברובם – משתמשים בו.
התוויות שכביכול מופיעות תחת 'יקבי רמת הגולן' הן פיקציה, כמובן. למיטב ידיעתי אין ליקב תוכניות להפיק 'בורדו לבן' או 'בורגון אדום'.
תודתי לאיתי להט – שארגן יום עיון מוצלח להפליא – ולהנהלת מכללת תל חי שהזמינו אותי להרצות, ולמועצה המקומית ראש פינה על האירוח החם והלבבי.
להורדת המצגת, הקליקו כאן.