יתיר ויונייה 2013

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

יין לבן מענבי ויונייה של יקב יתיר: קצת עץ מעולם לא עשה טוב יותר
'יתיר' מייצר את הויונייה שלו מהכרמים ביער יתיר עצמו; אזור יחסית גבוה, שמגיע עד כ- 850 מטרים מעל פני

יתיר ויונייה 2013 - צילום יקיס קלדרון
יתיר ויונייה 2013 – צילום יקיס קלדרון

הים. בשנת 2013 היקב בצר את הוויונייה מעט מוקדם מהרגיל, ולאחר שהסתיימה התסיסה, הועבר חלק מהיין להתבגרות של חצי שנה בעץ ישן; העץ כמעט לא מורגש והיין מאוזן מבחינה זו.

את הטעימה הראשונה של היין עשיתי ביקב, בינואר. התגלה אז יין בעל אופי ליימי למדי, ובעל חמיצות גבוהה. החמיצות התאזנה בינתיים ועכשיו היא מצוינת: זהו יין מאוד נעים, פרחוני ולא גולש למתקתקות. ארומות ההדרים שם, עדיין, אבל יוצא גם לא מעט פרי צהוב, מלווה בניחוחות של שיטה צהובה; הניחוחות המוכרים של הזן.

מחיר? 80 ש"ח. בהחלט תמורה טובה ליין טוב מאוד.