ירדן רוזה 2009 (מבעבע)

יקב רמת הגולן שומר על מיקומו כיצרן המבעבעים הישראלי המוביל, עכשיו עם מהדורה מצוינת של הרוזה שלו

בצנרת יש ליקבי רמת הגולן מוצר חדש בתחום המבעבע, שרק כדי לחושב עליו, במושגים של יין ישראלי, צריך ביצים מפלטינה. בינתיים הוא משיק בציר חדש של ירדן רוזה – בציר 2009 – שעושה רק כבוד ליקב.

ירדן רוזה 2009
ירדן רוזה 2009: יותר 'אומפף'

בתחום היינות המבעבעים הלבנים אין חדש: גמלא – מה שהיה פעם (כמעט) ירדן ברוט, ועבר down grading כדי להתמודד עם תהפוכות השוק – נשאר חביב וטעים. את הבלאן דה בלאן מבציר 2007 אנחנו מכירים כבר מהשנה הקודמת, והוא שומר על יציבות, גם בבקבוק.

מה שמשמח אותי יותר הוא הירדן רוזה 2009: הרוזה המבעבע של היקב כאילו נתן קפיצת מדרגה. צבעו טיפה פחות ורוד ויותר נוטה סלמונה, אבל בשאר התחומים הוא מצוין.

לירדן רוזה 2009 יש גוף מלא יותר מזה של 2008, יותר 'צבע' במונחים של טעם ויותר אופי. הרבה יותר אופי. זהו רוזה מבעבע טוב, מרענן, עם ארומות של פרי אדום ותפוחים ויחד עם זה גם מנעד שלם שלם של בצק אפוי – חמאתי-ונילי. מתאים מאוד למנות ראשונות ובשרים קלים, רוסטביף קר, עוף או בשר לבן בסויה ותבלינים מתקתקים ועוד.

הדבר היחיד שעדיין קצת מציק לי עם היין הזה הוא התווית שלו, שהמראה הפשוט שלה חוטא למוצר שבתוך הבקבוק.

מחיר מומלץ לצרכן – 130 ש"ח, בהחלט תמורה טובה ומהנה.

צילום: גלעד לרום