ירדן קצרין 2011

יקב רמת הגולן ניצלו את "ירדן וינטאג' 2015" כדי להציג את ירדן קצרין 2011: יין הדגל של היקב, שמבציר זה אמור להציג מאפיינים של שנה שונה

ירדן וינטאג' 2015 הוא במה נפלאה לכל דבר: באירוע הססגוני והמצוין הזה, שאנשי השיווק של היקב (עם מאיה דרין וארז קומורובסקי) עמלו חודשים על הפקתו, אפשר היה להשיק אמרלד ריזלינג בסדרת גולן, והיין היה נראה מקסים. אני פותח דווקא בנושא הזה, כיון שהפסטיבל הקולינרי היחודי הזה מתקיים עוד מחר (14 מאי, 2015) ואם יש לכם זמן ו- 700 ש"ח פנויים, כדאי לעלות לגולן ולפקוד את היקב (פרטים מלאים כאן) .

ירדן קצרין 2011
ירדן קצרין 2011 (צילום יח"צ)

היקב מציע שפע של סדנאות מעניינות, סיורים ובעיקר אוכל מקורי מאוד שמלווה מגוון גדול של יינות, שכולו פרי יצירה של שפים צעירים: ממה שטעמתי אהבתי יצירות של ממש משל חמודי עוקלה ממגדלנה, אימרי בריל, צבי אבישר ועמרי מנב, צלעות טלה של אדיר כהן וקובי אוחיון, דניאל קיציס ואור מיכאלי, פאטוש ברווזים של רועי דקל, נואר דורני ועפרי כפרי, לחמים מצוינים – במיוחד לחם ים של גל לוי ואביתר לוי, אורן חג'ג', ירון שנלר ועמית ליברמן ועוד אחרים. עמדות השפים היו מאורגנות לא רחוק ממעין שדרה של שוק שבו הוצגו גבינות של יעקובס, בקנית ודני הנוקד, שמני זית של גשור וקפה מאורו… בקיצור – אם אתם בעניין של סופשבוע בגולן כדאי שתנצלו את יום חמישי.

ירדן קצרין 2011 – היין

זה לא שהקצרין בציר 2011 צריך במה מפוארת כמו הווינטאג' כדי לככב, כיון שהיין עומד בכל הקריטריונים והסטנדרטים לאיכות שהיקב הציב ומציב, שנה אחר שנה. זהו יין אדום מהוקצע מאוד, מדויק ועשוי היטב.

ירדן קצרין 2011 מכיל 92% קברנה סוביניון ושמונה אחוזים של מרלו. הפרי מקורו בכרמים הממוקמים בצפון ומרכז רמת הגולן. היינות מהחלקות השונות יושנו בנפרד בחביות עץ אלון צרפתי חדשות למשך 18 חודשים ולאחר החיתון הוחזר היין לאותן חביות, למשך חצי שנה נוספת.

בציר 2011 היה הקריר ביותר שהיקב ידע, והוא בא אחרי שנה חמה – 2010. קשה קצת כרגע להבחין במאפיינים של יין "קר", גם בגלל שאופיו של היין, עם היישון בחביות חדשות והכל, הוא בכל זאת די רחב: הרבה פרי שחור, מתובל, מאוד סמיך, מרוכז וכבד. הפה חלק ונעים מאוד והיין בעל חמיצות שאולי היא זו שמבטאת יותר מכל את אופי השנה הקרירה יחסית. בנוסף, הסיומת טאנית למדי ומכלול היין צעיר למדי. לשתות עכשיו? ממש לא. אפשר לחכות די בקלות ל- 2025 – 2030 וליהנות מהיין. אם אקח את ה- 2003 בתור משהו להשוואה (עכשיו היין בפרוש מרגיש "חם"), אומר רק שאחרי הרבה שנים יוצא יותר האופי של השנה ומתחדד, ואולי זה מה שיקרה גם אז. בכל מקרה, למתעניינים, מחירו המומלץ של בקבוק הוא 450 ש"ח. כ- 30% יותר מהקצרין האחרון שיצא לשוק, לפני כשלוש שנים.  אוגב שלוש שנים לאחור: תווית היין בעיצוב חדש, מושקע ויפה מאוד.