יקבי רמת הגולן משיקים את היין השישי בין יינות קברנה סוביניון אלרום: לא בכל שנה יש, אבל השנה יש בהחלט
הבציר הקודם של הקברנה סוביניון אל-רום, הושק בנובמבר 2011, והיה היין מבציר 2008, אותו כינה היקב "פנומנלי". שנת 2009 התאפיינה בעונת בציר קצרה יחסית, שהסתיימה באוקטובר. הבציר הזה עומד אולי בצילו של הבציר הקודם, אבל בהחלט עושה עבודה טובה. אני לא חושב שמי שישתה ממנו יתאכזב.
כרם אל-רום הוא מהכרמים החשובים והדומיננטיים של יקבי רמת הגולן. הנטיעות הראשונות שבו היו כבר בשנת 1983, עם 70 דונם של קברנה סוביניון וסוביניון בלאן (50:20). השטחים היום גדולים יותר בהיקפם, ואף עוברים שינטוע, אחרי שנדבקו בווירוסים לפני שנים. רק הקפי השינטוע מגיעים ל- 100 דונם בשנה, כך שאפשר בהחלט לאמר שמדובר בכרמים גדולים יחסית: 940 דונם כולל, כש- 200 מהם כרמים צעירים. בשנת 2009 אף נטעו באל רום מרלו, לראשונה.

לצד האל רום 2009, הביא היקב שני יינות מבצירים קודמים: 2003 ו- 2007. ה- 2003 היה מפתיע בחזות שלו: צבע צעיר ויפה, עם שוליים סגלגלים אפילו. אפשר היה להבחין בשנה החמה והקשה, שבאה אחרי ה- 2002 הזכורה לשמצה. בציר 2003 היה בעל אופי כבד ובומבסטי כמעט, אבל כבר לפני כמה שנים – 2008 – היה לו אופי מבוגר יחסית: עור וארומות דומות. עכשיו הוא עדיין בעל מבנה טאני סביר, חמיצות נמוכה והוא חלק ומרוכך. מעניין, אבל קצת 'אחרי'. מה שכן, חייבים לתת לשונפלד ולצוות שלו קרדיט על השימוש שלהם בחביות: בשלב מסוים העץ 'נכנס' לתוך היין והופך חלק ממנו, כמו שכתוב בספרים.
קברנה סוביניון אל רום 2007 הוא כבר אופרהאחרת מזה של 2003: היין מצוין. האף מאוד מרוכז, הפה טאני ע חמיצות טובה מאוד. האף מורכב, עם דגש ניכר על העץ, בשלב הזה. הפה סופר-חלק, גוף בינוני ולא עוצמתי מדי. זהו עדיין יין צעיר, אבל שפע הארומות שלו והמבנה מנבאים עתיד לא רע בכלל.
קברנה סוביניון אל רום 2009: ליין אופי של פרי כהה, בשל, מעט ירקרקות. הרבה עץ – נו טוב – שעדיין לא מחובר לגמרי לפרי. טאנינים עוצמתיים מאוד וחמיצות משובחת. כמו ה- 2007, גם זה, בעל גוף לא כבד מדי ודי מעודן. לא לשתות עכשיו, אפילו לא עם דקנטציה ארוכה. חבל. יצאו כ- 10,500 בקבוקים.
מחיר: 194 ש"ח.