היינות החדשים – בציר 2015 של דורון רב הון ויקב ספרה: חדשים ומעניינים
סימה ודורון רב-הון העבירו את היקב הלבן שלהם למושב הבית, הלוא הוא גבעת ישעיהו.
מבנה גדול, יפה ומאוד "נקי", לבן כמובן, שמאכלס בחלל אחד את אזור הייצור, ההתכנסות והטעימות המזדמנות, כשחדר נפרד מיועד לטעימות סגורות יותר, צופה אל חלל החביות.
הדרך שספרה עשה במעט השנים מאז עזב רב-הון את עמק האלה היא דרך מרשימה ולא פשוטה, ועל כך מגיעות לסימה ולדורון כל המחמאות.
מיקב קטן, בסטטוס של שכירות ביקב אחר (יחד עם לה טרה פרומסה), שמבוסס על רעיון מטורף לכאורה – "מה??? רק יינות לבנים?" – עד למבנה ולמיקום הנוכחי: קרוב יותר לכרמים של ספרה בגבעת ישעיהו (יש ענבים גם מכפר שמאי) ובעיקר קרוב יותר לבית. רב-הון אמנם מתערב כמה שפחות בהתפתחות היין במהלך התסיסות וההתבגרות, אבל הוא שמח מאוד להיות בשליטה מלאה בעניינים, וקרוב מאוד למכלים שלו…
יינות 2015 נראים מצוין, טוב יותר – כך נראה לי – מהבציר הקודם.

וייט קונספטס פירסט פייג' 2015
בלנד של פינו גרי 50%, ריזלינג – 40%, סמיון – 10%. חצי נירוסטה, חצי עץ (משומש), כשבעה חודשים.
ארומות של מלון מתוק, מעט ליים. הפה עגול, עם נימות טובות מהעץ. נגיעות של חמיצות טובה בפה. יבש בסיומת, קצת טאני ודי מינרלי. חד ולעניין – עם טאץ' של עגלגלות. (90) . 99 ש"ח
וייט קונספטס – סוביניון בלאן 2015
הענבים מכפר שמאי. היין עבר רק תסיסה בנירוסטה – הבציר חייב את זה, אומר רב-הון – והאף מאוד נעים; לא ירוק ולא "אספרגוס" אמנם, אבל נעים. הפה מעוגל, עם כמו שוליים מאוד חומציים ומפוקסים. סיומת יבשה מאוד, די טאנית. זהו יין עדין מאוד באף, וטעים. (90)
וייט קונספטס שרדונה 2015
גם כאן, הענבים מכפר שמאי. היין עבר רק בחלקו תסיסה והתבגרות בעץ (40%) וחלקו האחר בנירוסטה. כשאומרים כאן "בעץ" – הכוונה היא לכל התהליך. יחסית (לרב-הון) היין מאוד ארומתי, על הצדדים הטרופיים של השרדונה. הפה עגול, אפילו שמנוני, וחלק והחמיצות טובה מאוד ומאוזנת. סיומת ארוכה ויבשה. (90).
וייט קונספטס ריזלינג 2015
לא פחות מאשר 50 יום תסיסה – טיפ-טיפה סוכר, עם חומצה מאוד גבוהה. הפה מצוין, עם משהו קצת 'שונה', שלא הצלחתי להגדיר לעצמי. מאוד מאוזן, עם חמיצות גבוהה וסיומת ארוכה. קצת זמן בכוס מוציא ממנו המן פרחוניות וריחות חדשים, רעננים וקלים מאוד. 12.5% אלכוהול. (91)
ספרה סיגנצ'ר 2014
כ- 4000 בקבוקים (לעומת 5,200 בשנה שקדמה לכך). היין שהה שנה בעץ ואחר כך עוד שנה בבקבוק. צבע מאוד יפה – זהב עם נימות ירקרקות. מכיל 100% שרדונה והתוצאה מאוד יפה: עגולה מאוד, מתובלת ועם חמיצות ויובש מאוד טוב. משהו קצת מפולפל – פלפל לבן, ומתקתקות מצויינת של הפרי – ומינרליות בסיומת. ביקב, בדיוטי פרי ובהונג קונג. (92) 140 ש"ח.
מהמרתף:
וייט קונספטס סוביניון בלאן 2012
ריח של אצות ים – וואקמה – של ממש, הפה עגול, נעים מאוד וחלק. החמיצות מאוד טובה ועדיין "שם". אם יש לכם בקבוק במקרה – זה בהחלט הזמן, ואפשר ליהנות ממנו. יבש בסיומת, וטוב.