היקב הפרטי של משפחת שקד – טריו – מוציא שלושה יינות חדשים בסדרה שהוא מכנה "רמים": יין לבן, יין אדום ורוזה. מחיר כל יין – 85 ש"ח. למה?
משום מה ולמה בחרו ביקב דווקא בשם "רמים" לשלושת היינות אני לא יודע, אבל אולי זה סוג של נקרופיליה: רמים היה שמו של יקב שהוקם על ידי ד"ר ניצן אליהו במושב שחר, שבדרום, ונסגר. שם היה מדובר על כך שהענבים מגיעים מרמים – מנרה – אבל פה לא ברור; הענבים מגיעים מכל חלקי הארץ, למעט אולי הנגב.
אבל מילא השם של הסדרה. הבעיה היא ביין, ואולי לא כל כך ביין, כמו במחיר היין. היין חביב, עם אלכוהול נמוך.

טריו רמים אדום 2015
האדום הוא בלנד של 50% סירה, 25% קריניאן, 17% קברנה סוביניון, 8% פטיט סירה. ליין גוף קל וטעמים נחמדים, אבל מלווה אותו משהו לא ברור, ספק טעמים מחוזרי-סירה, ספק סתם לא מוצלחים. (84)
טריו רמים לבן 2016
המוצלח מבין שלושת היינות מכיל 56% סוביניון בלאן, 37% גוורצטרמינר, 7% סמיון. הגוורצטרמינר בולט יחסית באף ובצורה נעימה, והפה בעל רעננות טובה מצד אחד וגוף קצת 'עבה', מצד שני. בסך הכול יין טוב. (88)
טריו רוזה 2016
עשוי 100% נביולו. חיווריין ובעל צבע נעים בסך הכול, ללא משהו לכתוב עליו הביתה. אפשר לשתות, אבל לא חובה. (85).
בהמשך, למטה, אביא את תיאורי עשיית היין כפי שהיקב שלח, אבל לסיכום שלי אומר בעדינות שהמחיר גבוה. התוויות, הבלנדים והמחיר הגבוה נראים כאילו מישהו ביקבק לכאורה שאריות שהיו במכלים, שם תווית והרביץ מחיר, החליט שיצא ידי חובתו והלך הביתה.
כפי שנמסר על ידי היקב:
טריו רמים אדום 2015
יין אדום מקסים עם אופי פירותי מובהק המשלב בין מורכבות נהדרת לרעננות מפתיעה ואלגנטיות רבה. טריו רמים אדום מורכב מארבעה זנים: סירה וקברנה סוביניון מרמת גולן, קריניאן מעמק אלונה ופטיט סירה מהגליל. היין התיישן בחביות עץ גדולות ובמכלים ששמרו על טריותו וטעמיו המלאים. 13.8% אלכוהול.
מחיר מומלץ לצרכן: 85 ₪
טריו רמים לבן 2016
יין לבן פירותי ורענן עם רמזים למינרליות עדינה. טריו רמים לבן מורכב משלושה זנים: סוביניון בלאן מכרם הר ברכה (800 מטר מעל פני הים), גוורצטרמינר וסמיון מרמת הגולן. אחרי מיון ענבים קפדני וסחיטה עדינה, חלק מהענבים עברו השריה קצרה על הקליפות, תסיסה בטמפרטורה נמוכה והתיישנות קצרה על משקעי השמרים. חלק נוסף תסס בחביות עץ, להוספת מורכבות. 13% אלכוהול.
מחיר מומלץ לצרכן: 85 ₪
טריו רמים רוזה 2016
יין רוזה זני מענבי נביולו שנבצרו בגליל העליון. אחרי בחירת הענבים המתאימים הם הושרו למשך 22 שעות על הקליפות ועברו סחיטה עדינה בלבד. התסיסה התבצעה במיכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה והיין התיישן על משקעיו עד לביקבוק. הרוזה מתאפיין בניחוחות פירות צעירים, ורדים ופירות אדומים עדינים, מורכבות ואיזון לצד רעננות נהדרת. 12% אלכוהול בלבד.
מחיר מומלץ לצרכן: 85 ₪
להשיג ברשת 'דרך היין' ובחנויות היין המובחרות.