'יקבי כרמל' עם יינות Carmel Signature חדשים

כרמל ויניארדס סירה גרנאש 2021 (צילום איל קרן)

לצד לימיטד אדישן חדש, כרמל משיקים ריזלינג יבש, בלנד לבן חצי יבש, רוזה ויינות אדומים בסדרת Single Vineyards וסדרת Vineyards.

Carmel Signature הוא מותג ה'על' של יקבי כרמל ובמסגרתו משיקים  ביקב יינות חדשים. בהשקה, שנערכה במאי 2024 בתל אביב, הציגו מגוון שלם של יינות ממקומות שונים בארץ: מהגולן והגליל, ועד אזורי השפלה ויהודה.

כל היינות הם יינות טובים:

בסדרת ויניארדס:

כרמל שני 2021 – בלנד של קברנה סוביניון מלבק ומרלו מהגליל – הוא יין מאוד מדויק. יש בו הרמוניות טובה וטאנינים משכנעים והוא עשוי היטב לטעם הישראלי.

סירה-גרנאש 2021 – ענשים מסביבות ירושלים – הוא בעל טעמי סירה מודגשים מאוד, בשרניים-מעושנים, סגולים, עם נגיעות ירקרקות שמרעננות אותו.

הרוזה – בציר 2023 – עשוי בעץ ישן (כמה חודשים) והוא בעל טעמים פירותיים. ביקב הצליחו לשמור על צבע ורוד יפה ולא עמוק מדי והעיקר ביין מסוג זה, גם על חומציות שמשאירה אותו רענן.

יינות הסדרה הזאת נמכרים ב- 80 ש"ח, כל אחד.

בסדרת הסינגל ויניארדס אפשר למצוא ריזלינג חדש (בציר 2022) שמקור הענבים שלו הוא בכרם אביטל, שבצפון הגולן. חלק מהיין – כ- 50% – עבר תסיסה והתבגרות בעץ, והשאר במכל. כאן תמצאו – לצד ארומות של פרחים לבנים כמו יסמין, למשל – גם מעט מהפטרוליות שמאפיינת את הזן, עם התבגרותו. היין עדיין צעיר.

עוד בסדרה:

בלנד חצי יבש של זנים לבנים – וולקני – בציר 2022. עם 6.5 גרם סוכר לליטר, הוא עדיין שומר על מתיקות קלילה בלבד, מה שהופך אותו מושלם למנות אסיאתיות או מטבח אתני אחר.

היין הגבוה – לימיטד אדישן, בציר 2021, מורכב מ-70% קברנה סוביניון, 16% פטי ורדו ו – 14% מלבק, מהגליל ומהרי יהודה. כל כרם עבר תהליכי ויניפיקציה והתבגרות בנפרד במשך שמונה חודשים, לאחר מכן נקבע הבלנד הסופי והיין הוחזר לחביות לשמונה חודשים נוספים, כאשר 50% מהעץ הוא עץ חדש (צרפתי).

זהו יין מאוד פירותי, עגול במתקפה, עם טאנינים צעירים. יש בו שדרה חומצית טובה ואני חושב שיש לו עדיין זמן רב, עד שיבוא לכדי ביטוי של ממש.

למעוניינים, הנה פרטים על אודות היינות החדשים השונים, כפי שנמסרו על ידי היקב:

סדרת Vineyards

יינות בסדרת Vineyards מופקים מחלקות כרמים איכותיים המאופיינים בטרואר דומה וממקומים באותו אזור גידול. הכרמים השייכים לסדרה הזו מטופלים במסירות ובקפדנות על מנת להפיק יין מצויין המייצג נאמנה את אופי ואיכות הכרמים, הטרואר והאזור.

היינות החדשים בסדרת Vineyards:

ויניארדס Shani – מרום הגליל בציר 2021

יין אדום יבש המורכב מ 70% קברנה סוביניון 23% מלבק ו 7% מרלו ממרום הגליל שבגליל העליון. הכרמים נטועים באזור גבוה וקר, בגבהים שבין 780 ל–850 מטר מעל פני הים ושלג במהלך החורף אינו נדיר. הטמפרטורה והלחות נמוכים יחסית במהלך הקיץ ומתאימים ביותר לגידול ענבי איכות.

היין התבגר בחביות עץ אלון במשך 14 חודשים. עשיר בטעמי פירות אדומים בשלים, פטל, שזיף, דובדבן וקליפת אקליפטוס. בעל מרקם יבש, טאנין קצר ונוכח אך עדין, המתנקזים לכדי לגימה מהנה עם הלימה בין ארומות לתחושת פה עם סיומת בינונית ונעימה.

המלצת הגשה: מתאים למנות צלויות, תבשילי קדירה, גבינות מיושנות ופסטות ברוטב עגבניות. להגיש בטמפרטורה שבין 16-20 מעלות.

ויניארדס סירה גרנאש, הרי ירושלים בציר 2021

יין אדום יבש שענביו נבצרו מכרם שורש וכרם מבוא ביתר הממוקמים בנוף שופע המעיינות של הרי ירושלים. היין מורכב מ 80% סירה  ו- 20% גרנאש, שעבר תסיסה וסחיטה עדינה במיכלי נירוסטה, והתבגר בחביות עץ אלון במשך 14 חודשים. היין מאופיין בטעמי פרי אדום חמצמץ, פטל, דומדמניות ושזיף, עם ארומות מתובלות של ליקריץ ופטל שחור, בעל טאנינים עדינים וסיומת ארוכה, וימשיך להתבגר ולהשתבח ב-7 השנים הבאות.

המלצת הגשה: מתאים למאכלי עוף וקדרות בשר. להגיש בטמפרטורה של 13 מעלות.

ויניארדס Rose בציר 2023

יין רוזה יבש שענביו נבצרו מכרמי עמק איילון הממוקמים למרגלות הרי יהודה ובנימין. היין מורכב מ- 67% מרסלן ו-33% גרנאש נואר, אשר נבצרו בשעת בוקר מוקדמת והגיעו ליקב בזיכרון יעקב. לאחר השרייה קצרה על הקליפות נכנסו לסחיטה עדינה והתירוש העדין ביותר והנקי ביותר הותסס בחביות עץ ישנות, היין התבגר על שמריו במשך כחצי שנה.

היין עשיר בארומות של פירות כתומים (משמש, שסק) ותותי עץ. ליין גוף מלא יחסית ליינות רוזה, טעמים עדינים של פירות קיץ עדינים ועם חומצה עדינה המובילה לסיומת נעימה.

המלצת הגשה: מתאים לליווי פלטת פירות, אבטיח בולגרית, מאפים מלוחים, דגים בתנור ופסטות.
מומלץ להגיש בטמפרטורה בין 6-10 מעלות.

מחיר מומלץ לצרכן ליינות מסדרת : Vineyards 80 ₪

סדרת Single Vineyards –

יינות "הכרם היחידני" מופקים מכרמים המניבים באופן עקבי ענבים באיכות גבוהה במיוחד ומבטאים את האופי הייחודי המזוהה עם הטרואר יוצא הדופן של הכרם. הכרמים זוכים לטיפוח ומעקב צמוד התורם למימוש הפוטנציאל הגלום בהם. ביקב, תהליך הפקת יינות "הכרם היחידני" הוא תהליך מוקפד מאוד, המשלב את הסטנדרטים הגבוהים ביותר ביצור היין תוך שמירה על זהות חלקות הכרם.

היינות החדשים בסדרת Single Vineyards:

ריזלינג, כרם הר אביטל בציר 2022

יין לבן יבש 100% ענבי ריזלינג, שענביו נבצרו מכרם הר אביטל, הממוקם במרחבי החורש הטבעי של נחלי צפון רמת הגולן. הכרם נטוע בגובה של 900 מטרים מעל פני הים, על קרקע וולקנית שנפלטה מתילי הגעש בצפון הגולן. תנאי הקרקע הייחודיים תורמים לשמירה על הטעמים והחמיצות הטבעית והרעננה של הענבים.

היין תסס במשך שישה חודשים בחביות עץ אלון (50%) ובחביות נירוסטה (50%).

היין עשיר בארומות הדרים, פרי ירוק, חד, אלגנטי ונאמן לאופי הזן. בעל חמיצות מרשימה ומינרליות מאוזנת עם בשלות מתונה. בשנה הראשונה היין מאופיין בניחוחות פרי הדר טרי כאשכולית, ליים, תפוח ירוק ופרחים לבנים. בהמשך צפויות להתפתח ארומות נוספות האופייניות לזן, כדבש, פרחוניות עזה ופרחים לבנים.

המלצת הגשה: יין גסטרונומי אולטימטיבי המתאים למגוון רחב של מנות וטעמים. החל מדגים טריים ועד עוף צלוי ובשרים. מומלץ להגיש בטמפרטורה בין 4-6 מעלות.

מחיר מומלץ לצרכן לריזלינג הר אביטל מסדרת Single Vineyards : 100 ₪

צילום היין: איל קרן.