הולך להיות חג חם, אומרים החזאים, ולכן הנה כמה יינות לבנים ורודים קלים יותר מהממוצע – מלבד שניים
ראשית דווקא לקינוח:
רמת הגולן ירדן הייטסוויין 2014
אקדיש ליין הזה מאמר שלם באחד הימים הקרובים (מהסיבה הפשוטה שקטגוריית יינות הקינוח פשוט מפוספסת אצלנו), אבל זה הבציר העכשווי שלו: היין עשוי מצוין: הרבה פרי טרופי, ליצ'י ודומיו. חמיצות טובה מאוד. 90
דלתון רוזה 2015
חצי יבש – שיראז והמון זנים אחרים, אם חשוב לכם. מאוד פרחוני. הוא נעים ולא מתוק מדי. לשתות מאוד קר! 85
סגל רכסים, דישון רוזה 2015
רוזה נעים, ארומטי, על הצד המתקתק של היינות האלה. עשוי קברנה פרנק. 86.
כרמי יוסף ברבדו רוזה 2015
בלי ספק הרוזה הטוב ביותר בסקירונת הזו: עשוי מאוד טוב, עם חמיצות טובה וגוף. יין שהוא בהחלט יין ומתאים גם למי שלא רגילים או חושבים שהם לא אוהבים רוזה. 89
Troupis Mantinia PDO Moschofilero 2014
מגיע מיוון – יבוא אדום כהה (טוליפ), מיקב משפחתי. טעימה ראשונה שלי ever של יין שעשוי מענבים בשם מוסקופילר. יין יבש וארומטי מאוד, עם צדדים של פירות קיץ נעימים כמו אפרסק. בעל חמיצות מפתיעה, מהנה ויותר. 89
בנימינה יוגב בלנד ארומטי 2015
חצי יבש מענבי גוורצטרמינר, סוביניון בלאן ומוסקט. מאוזן יפה, עם ארומות נעימות. יין קל לשתיה, וכמו הרוזה של דלתון, גם הוא חייב בהגשה קרה מאוד. 85
ירדן סוביניון בלאן 2015
היין הזה לוקח אותנו למחוזות ה"רגילים" יותר, של יינות מזנים מוכרים: סוביניון בלאן נעים, טרופי באופיו וקצת חם. לקרר היטב. תמורה טובה, ב- 50 ש"ח.
ושני יינות רציניים יותר:
הרי גליל ויונייה 2015
כרם יראון, כתוב על התווית (וגם אוצר בית דין). ויונייה על הצד הדבשי שלו, אבל לא מאוד כבד. לקרר טוב ואז אפשר לשתות גם ביום יחסית חם או בערב שמפיג שרב. 88
קסטל בלאן דה קסטל C 2015
טוב, זה אולי לא ה-בציר של היין הזה, אבל בכל מה שקשור ב- "C", למדתי להיזהר.
זה שרדונה מצוין, קלאסי מאוד, עם כל הניואנסים שעץ משאיר – קוקוס וכל זה – אבל עדיין בלי מלאות וכבדות. חמיצות טובה, קצת טאנינים, אפרסקים, פלפל שחור ועקיצה קטנה בסיומת. 90