אני לא מת על החיבור בין יין וגבינה בטעימת יין, אבל השילוב, כשילוב קולינרי, הוא לא רע. בנוסף, מחקר חדש מגלה שהוא גם טוב לבריאות – במיוחד לבריאות המח
ולא רק יין וגבינה, אלא גם בשר טלה (זו אולי בשורה פחות טובה לכבשים).
מחקר יחסית חדש, שפורסם בנובמבר 2020 בכתב העת Journal of Alzheimer's Disease, ניתח נתונים לאורך תקופה של 10 שנים, שנאספו מ- 1,787 אנשים בגילאים 46-77 בבריטניה. מדובר בניתוח נתונים של Biobank, שהוא מאגר ביו-רפואי וגנטי רחב היקף (כחצי מיליון משתתפים).
החוקרים בחנו באופן ספציפי את האינטליגנציה הנזילה של המשתתפים (FIT; כישורים מולדים שנשארים ברמה דומה לאורך החיים ולא משתנים לאחר חודשי החיים הראשונים). מבחן זה מספק תמונת מצב של יכולתו של האדם לחשוב במהירות, והחוקרים ביצעו הערכת בסיס ראשונה ואז שתי חזרות נוספות. מעבר לכך, הם גם ניתחו את התזונה של משתתפי המחקר ואת צריכת האלכוהול שלהם לאורך זמן.
המחקר מצא שנראה כי למאכלים ולמשקאות מסוימים יש השפעות מגינות מפני ירידה קוגניטיבית. במיוחד גבינה הייתה המזון המגן ביותר מפני ירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל, כאשר החוקרים ציינו כי אכילת המזון "חזתה בחוזקה ציוני FIT טובים יותר לאורך זמן."
שני הרגלים נוספים שהיו בעלי השפעה טובה היו שתיית אלכוהול מדי יום, עם יתרון (לעיתים) ליין אדום, ואכילת בשר טלה מדי שבוע (זה לא היה נכון לגבי בשרים אדומים אחרים).
החוקרים מצאו עוד כי הוספת מלח לדיאטה גרמה לירידה בביצועים אצל אנשים שהיו בקבוצות סיכון, כגון אנשים בעלי לחץ דם גבוה, ועוד.