יום המרגריטה: טיפים להכנת קוקטייל מושלם

קוקטייל מרגריטה תפוז דם (unsplash(

מרגריטה חמצמצה, עוקצנית ומתוקה, היא אחד הקוקטיילים האהובים ביותר בעולם, כך שאין זה מפתיע שיש יום שלם המוקדש לקוקטייל הנפלא הזה

ביקשנו ממומחי המשקאות ב- Bottle Club הבריטי, לחשוף את הסודות הכמוסים שלהם למרגריטה המושלמת, הטקילה הטובה ביותר לשימוש וכיצד ניתן לשדרג את הקוקטייל הקלאסי.

להלן חמישה טיפים לשיפור כישורי המיקסולוגיה שלכם, בכל מה שקשור במרגריטה.

ומתכון אחד בסיסי, לבקשת הקהל:

מרכיבים והכנה:

  • 50 מ"ל טקילה 100% אגבה
  • 20 מ"ל טריפל סק
  • 15 מ"ל מיץ ליים סחוט טרי
  1. מוסיפים את כל החומרים לשייקר עם קרח.
  2. מנערים ומסננים לכוס קוקטייל מקוררת ומקושטת במלח (או במשהו אחר, כמו בהמשך). קישוט קל לעשות אם טובלים את הכוס במים ואז במלח, שנדבק לשפה. אישית אני מעדיף בלי מלח.

מנוער – לא מעורבב

אם יש לנער או לערבב את המשקה שלך, הכל תלוי במרכיבים המשמשים במתכון הקוקטיילים שלך. מרגריטות מכילות מיץ הדרים, מה שאומר שיש לנער את הקוקטיילים הללו כדי להבטיח שהמרכיבים יתערבבו כראוי יחד.

ניעור עם קרח נותן למרגריטה שלך מראה מעונן וקצף מובהק, ומבטיח שהקוקטייל שלך לא יהיה שטוח ורפוי.

הימנעו מטקילה זולה

מכיוון שהטעם העיקרי של המרגריטה הוא טקילה, חשוב לוודא שיש לכם את המשקה הטוב ביותר שאתם יכולים לשים עליהם את היד. מיצאו בקבוק טקילה שמסווג 100% אגבה, כי כל דבר פחות יתגלה שהוא בעיקר סוכר.

לפטרון סילבר טקילה טעמים טעימים הכוללים פירות, הדרים ופלפל בהיר, והיא ההמלצה של ה- Bottle Club למרגריטה האולטימטיבית.רצוי בכל מקרה להשתמש בטקילה לבנה עדינה, ולא בטקילה כהה.

לאלטרנטיבה קצת יותר משתלמת, נסו את Cazcabel Tequila Blanco, עם גוון אדמתי ונגיעות הדרים רעננות. הטעם העדין אינו מציף את שאר המרכיבים בתוך המרגריטה כאשר טקילות רבות ושונות עושות זאת.

מרכיבים טריים יקפיצו את הקוקטייל

שימוש במרכיבים טריים עבור המרגריטה יעלה מדרגה את הקוקטייל. במקום להשתמש במיץ ליים מבוקבק מראש, בחרו בסחוט טרי. מיץ ליים קל להכנה עם מסחטת הדרים, במיוחד אם אתם מכינים קנקן גדול יותר של מרגריטות.

אם אתם מערבבים מרגריטה בטעם, כל הפירות בתוך הקוקטייל צריכים להיות סחוטים טריים ומעורבבים. זהו הסוד ליצירת קוקטייל טעים נקי ומרענן יותר.

העלו את שפת הכוס המלוחה, רמה אחת גבוה יותר

זה לא רק מלח שיכול לקשט את שפת כוס המרגריטה שלכם. אין ספק שמלח הוא הבסיס הקלאסי לכוס הקוקטייל, אבל למה לא להיות יצירתיים יותר?

לסוג ההרפתקני, ממתקים מרוסקים הם דרך מצוינת להוסיף קצת כיף לקוקטייל . אפשר להשתמש בכל סוג של ממתקים בהישג יד. פשוט מרסקים אותם בקערה ומצפים את שפת הכוס בנוזל דביק כמו סירופ, דבש או שוקולד מומס וטובלים ברסק הממתקים.

תבלינים הם דרך נוספת להקפיץ כל מרגריטה: אבקת צ'ילי, מלח ג'ינג'ר ופלפל קאיין ישדרגו את שפת כוס הקוקטייל.

הדבר היחיד עליו יש להקפיד בשימוש בתוספים לשפת הכוס, הוא הדבקה טובה שלהם: אנחנו לא רוצים שהם יפלו לתוך המשקה ויוציאו אותו מאיזון.

הקפצת המרגריטה במרכיבים שונים

אם אתם מרגישים הרפתקנים, הגבירו את החריפות על ידי הוספת פלפל חלפניו קצוצים לתערובת שלכם. בתוספת ליים, זה מתוק וגם מלוח וסופר מרענן על קרח.

הוספת מיץ החלפניו ישר מהצנצנת היא מה שבאמת נותן לקוקטייל חיים – הוסיפו רק כף אחת. היזהרו לא להציף את הקוקטייל עם יותר מדי תבלינים, מכיוון שתאבדו את הטעם המרכזי של המרגריטה.

לבעלי שן מתוקה אנו ממליצים להתחיל עם פירות טריים מכיוון שזהו הממתיק הטבעי ביותר ומשמח קהל מובטח. תנו לקוקטייל טוויסט טרופי על ידי הוספת מיץ אננס או מנגו – או אם אתם מעדיפים מרגריטה מעורבבת, השתמשו בפירות קפואים במקום, וערבבו עד לקבלת מרקם נוזלי.

אם בא לכם טעם עונתי יותר, למה שלא תנסו תפוז דם, תפוח או אפילו ג'ינג'ר?