100% שרדונה מהיקב של בני משפחת שקד, שיצא מעניין, ולא רע בכלל
בני משפחת שקד מוציאים השנה יין לבן בפעם הראשונה. יותם שרון הוא זה שעשה את היין, ועשה כאן מלאכה לא רעה בכלל, ואפילו יותר מזה. היין עבר בחלקו יישון בחביות, כמו שיותם יסביר מיד. למי שהתוצאה מרגישה קצת 'עצית' בכל זאת, אומר שבעיני היין מאוזן מאוד דווקא. הוא לא שרדונה בסגנון סוביניון בלאן פריך ורעשני, ומצד שני הוא לא עמוס עץ בסגנון האמריקאי. מלבד זה יש לו רוחב ויש בו בהחלט ניואנסים של פרי טרופי, לצד אשכוליות וארומות הדרים.
'כמות קטנה' אומר יותם, 'ובוודאי ישתה במהרה'. אני מסכים. זהו שרדונה טוב, עם שתי רגליים על הקרקע, שיתחבב בקלות על מרבית חובבי היין.
ולדברי יותם:
היין מקורו בענבים משני כרמים: כרם סמוך לכפר שמאי, על טרה רוסה, גובה כ-600 מטר, מפנה דרום-מזרחי, עם שיפוע די מודגש. הענבים מכרם זה נבצרו ברמת בשלות גבוהה למדי, סביב 25 בריקס. לאחר תסיסה בחביות והשרייה סור לי, עם תסיסה מאלולקטית, היין התאפיין בעושר ורוחב יוצאי דופן אפילו לשרדונה, עם מרקם שמנתי, אך ללא חמאתיות בוטה.
הכרם השני נמצא סמוך לגוש חלב, על פלטת בזלת בגובה של 900 מטר. זהו כרם בוגר ומעוט-יבול, אך לא בשיא הבריאות (פיטופלסמה, כמובן) והענבים בו נבצרו יחסית מאוחר, ב-22 בריקס. היין מאופיין בחומציות טבעית מעולה ומינרליות מודגשת, עם גוף יחסית רזה.
היין תסס במכל נירוסטה ולא עבר תסיסה מאלולקטית, אך לאחר כמה חודשים נכנס לחביות על המשקעים של כפר שמאי.
לאחר פרק זמן נוסף על המשקעים, היינות אוחדו, יוצבו ובוקבקו לאחר סינון מאופק, לא סטרילי.
הכמות היא מאוד קטנה וכמעט ודאי שיין זה יישתה בטרם הגיע למיטבו.