הדיוטי פרי וג'יימס ריצ'רדסון ממשיכים בחדירה שלהם לשוק הישראלי, ועכשיו עם ארבע טקילות ארטיזנליות של Villa Lobos – מותג טקילה פרטי בשיתוף קרלוס קמרנה
VILLA LOBOS היא פרי שיתוף פעולה בין סוחר המשקאות הבריטי דייל סקלאר לבין הטקילרו המקסיקני קרלוס קמרֶנה, בעל שדות אגבה ויצרן טקילה ממשפחה ותיקה. קרלוס מספק אגבה לחברות טקילה גדולות במקסיקו ואת החומר גלם האיכותי ביותר שומר לעצמו ומשתמש בו גם לווילה לובוס.
סקלאר, יהודי בריטי, דור חמישי בעסקי המשקאות, ביקר כאן בארץ להשקת הטקילה. הביקור הקודם שלו בעניין הטקילה – אז העניק מאסטר קלאס לברמנים – היה ב- 2015. הוא מספר שמקור השם הוא דווקא בבחורה בשם לופיטה וילה לובוס, שלפי מה שנשמע, פחות או יותר לימדה אותו כמה דברים על מקסיקו והעולם בכלל בביקור הראשון שלו במקסיקו, ביקור אליו נשלח על ידי אביו כשהיה בן 18 ועמד להתחיל את דרכו בעסקי המשקאות.
קרלוס קמרנה הוא דור שלישי ליצרני טקילה, וכבר היו לו לא מעט שיתופי פעולה מהסוג שהוא עושה עם סקלאר: הוא מייצר את הטקילה עבור המותג, שנמצא בבעלות משותפת.
סקלאר הזכיר את השת"פ הראשון של קמרנה, שהיה עם בוב דנטון ומותג הטקילה אל טסורו (שנמכר ל- Beam), אבל שיתוף פעולה אחר של קמרנה הוא לא פחות ידוע: Tequila Ocho, עם תומס אסטס (Estes) אחד משני שגרירי הטקילה הרשמיים של ממשלת מקסיקו.
ייצור הטקילה הוא ארטיזנלי לחלוטין: הכל נעשה ביד, הבישול להפקת הסוכרים נעשה בצורה איטית ולא בדודי קיטור וכמובן שכל האגבה היא אגבה כחולה, מחליסקו.
ההתרשמות שלי היא שמדובר בטקילה טובה מאוד, אפילו אם קצת חנפנית.
וילה לובוס בלנקו – 189 ש"ח – מפגינה רכות וטקסטורה משיית ממש, קצת תפוזית, בלי לאבד את האופי הייחודי עשבוני-ירקרק-אדמתי של המשקה. סקלאר אומר שזו הדרגה החביבה עליו, ואני מבין למה: היא המתאימה ביותר למי שאוהב טקילה ומחפש דווקא את הטעמים ה'גסים' שלה, בלי להיות קשה או גסה, גם במחיר סביר יותר.
וילה לובוס רפוסאדו (שישה חודשים בנירוסטה ואז 11 חודש בחביות ברבן חרוכות) מאוד מתובלת – פלפל שחור – עם קצת וניל. יחסית לבלנקו היא יותר 'עבה'.
וילה לובוס אנייחו (שנתיים בעץ לאחר הנירוסטה) – יחסית חיוורת לטקילות אחרות בדרגה הזו. היא יופי של טקילה, מלאה וחדה מאוד, ויבשה יחבית. למרות היישון הארוך, העץ מאוזן מאוד וטוב.
וילה לובוס אקסטרא אנייחו (ארבע שנים בעץ) – בעלת צבע מאוד יפה, לא עמוק מדי, אלא אלגנטי. יוצא קצת אננס ויש בה משהו מתוק עם אותו פלפל שחור. מאוד יבשה – הכי יבשה בסדרה, לטעמי.
בנוסף טעמנו טקילה בת 10 שנים, שהצליחה להתעלות על מחסום ההתיישנות הארוכה ולשמר את ניחוחות האגבה, ומזקל בן 30 שנה, שהיה בעל צבע עמוק כצפוי וריחות עזים וחזקים של Sal de gusano – אותו מלח שמייצרים עם תולעת הגוזאנו – התולעת של המזקל.
סיכום?
חובבי טקילה ימצאו כאן סדרה של מוצרים רכים ויחודיים, שלוקחים את הטקילה למחוזות היותר "מתורבתים" של המשקה. מי שדווקא אוהבים את הירוק-אדמה ואת החספוס צריכים לחפש אותו במקומות אחרים.
(צילומים: יחצ – Wine and Spirits International)
ומצד המשווק, הפרטים הבאים:
הטקילות של VILLA LOBOS :
Blanco: טקילה נקייה ובסיסית המתיישנת שישה חודשים במכלי נירוסטה. 40% אלכוהול, 700 מ"ל. 189 ₪ בחנויות בישראל ו- 41.9$ בחנות הדיוטי פרי.
Reposado: טקילה שעברה יישון מינימלי של 11 חודשים בחביות ברבן. 40% אלכוהול, 700 מ"ל. 209 ₪ בחנויות.
Anejo: טקילה שעברה יישון של 21 חודשים בחביות ברבן. 40% אלכוהול, 700 מ"ל. 219 ₪ בחנויות בישראל ו- 49.9$ בחנות הדיוטי פרי.
Extra Anejo: טקילה סופר איכותית שעברה יישון של 48 חודשים בחביות ברבן. 40% אלכוהול, 700 מ"ל. 299 ₪ בחנויות.