טמפו מוציאה ניו מייק (תזקיק גולמי) שמבוסס על גולדסטאר ובכך פותחת את 2019 עם מה שנראה כמו טרנד מעניין בשוק המשקאות העולמי
בכמה שנים האחרונות אנחנו רואים כיצד מותגי אלכוהול רבים אוכלים את מותגי ומוצרי הבירה והיין ללא רחם. יש פריחה רצינית של מוצרי אלכוהול, הן בתחום המשקאות הלבנים – ג'ין, בעיקר – והן בתחום המשקאות החומים.
יש יותר ויסקי מסוגים שונים, יש הרבה יותר מזקקים קטנים של ג'ין ויש לא מעט עבודה מקורית וטובה בקטגורית הקוניאק.
בגדול, מה שהדבר הזה אומר הוא, שיצרני הבירה והיין חייבים למצוא דרכים להחזיר אליהם את הקהל שלהם, ואחת הדרכים לעשות את זה הוא מה שנקרא "חציית קווי הקטגוריה".
בעולם יצאו בתקופה האחרונה סיידר סמירנוף, למשל, או הסיידר של ג'ק דניאלס, לצד וודקות ששמן כשם מותגי יין, למשל.
המוצר החדש שטמפו הוציאה לשוק ממש בימים האחרונים, הוא דוגמא ישראלית מצוינת לעניין הזה: ניו מייק – תזקיק לא מתיישן – שעשוי מגולדסטאר, ובמקרה הזה מגולדסטאר לא מסוננת.
המוצר של טמפו נקרא "Brewers’ Gold" וכמו הגולדסטאר עצמה הוא עשוי מלתת שעורה בלבד, ומה שמבדיל אותו מוויסקי, נניח (או ניו מייק של ויסקי) הוא העובדה שיש בו גם כשות, היות ומדובר על בירה. הוא גם ארוז קצת מוזר: בקבוק חום, שמזכיר בקבוקים של ינייבר, ובא מעולם הג'ין או ה- שניטֶה רום, ולא מעולם הוויסקי. למה? לא ברור לי. הייתי מצפה דווקא למשקה שארוז בבקבוק צלול.
תכולת האלכוהול היא 43%. המוצר עצמו מיוצר במזקקת מילק אנד האני בתל אביב, בשני שלבי זיקוק, בזיקוק דודי.
בשלב הראשון לוקחים את הבירה ומזקקים אותה ל- 34% אלכוהול, ואחר כך, בזיקוק מנתי שני, ל- 83% אלכוהול.
ומה טעם יש לזה?
מעט פירותי, קצת מתקתק – גוף מלא יחסית למה שהייתי מצפה וסיומת לא ארוכה; קצת אשכוליות – אולי מהכשות. יחסית זה מוצר די עדין (גם בהתחשב באלכוהול הלא ממש נמוך). האף גם הוא טיפה מתקתק ופירותי.
זה תזקיק טוב, רחוק מאוד מתזקיקי הכמו-גראפה שיש במחוזותינו. אני הייתי שמח לראות ויסקי מהדבר הזה, אבל טמפו אומרים שבינתיים הם חמכים לראות. הכוונה כרגע היא 'לשמור על האופי הצעיר והמקורי של חומרי הגלם'.
לשתות מקורר היטב או על קרח – כמו וודקה, לצורך העניין.
הזיקוק הראשון הניב 1881 בקבוקים בלבד, אותם אפשר להשיג בחנויות רשת 'הרמיטאז' ובברים שונים.
מחיר מומלץ לצרכן: 150 ₪ לבקבוק 700 מ"ל.