חמש אבנים: כבר לא משחק

בשנתו השניה, יקב Five Stones Vineyards מראה יציבות ואופי: עם כרמים משלו, שלושה יינות לבנים, יין ורוד אחד ושלושה יינות אדומים היקב מתחיל לקבל זהות

בשנה שעברה, הציגו אילן חסון, ששון בן אהרון והשותפים שלהם – עפרה גנור ועמית קאופמן מעולם ההסעדה ואבינועם לרנר, מעולם השואוביזנס – את היקב שלהם: מדובר ביקב שמתקני הייצור שלו, מלבד מערך הקליטה והמילוי, כולם שלו, אך נמצאים בשלב זה ביקב מוני, שם משמש גם בן אהרון כיינן היקב. ששון מייצר את היינות של מוני – בראש ובראשונה, ואז את אלה של פייב סטונס, מונטיפיורי ומורלי.

הענבים מגיעים מכרמים של שותפים נוספים לעשייה: בני משפחת תמיר – שמואל, האב, ויאיר, הבן – והשנה נטעו פייב סטונס נטעו כרמים ייעודיים משלהם, עם מגוון גדול של זנים. כל הנטיעות צפופות, ובהדלייה של חמישה מיתרים; די דומה להדליה של ענבי מאכל, לצורך העניין.

כוונות הלאה?

אילן חסון, המנכ"ל, מדבר על ייצור של 50,000 בקבוקים בשלב זה, וגדילה לכיוון של 100,000 בקבוקים ועצירה שם. היקב עצמו יהיה בנחלה של משפחת תמיר, ויכלול גם מרכז מבקרים.

מגוון היינות של פייב סטונס

החידוש השנה, לעומת השנה שעברה, הוא יין רוזה אחד ושני יינות אדומים, אחד ברמת הבסיס ושני ברמת ביניים. כל זה, מלבד בצירים חדשים.

over all אני אוהב את היינות: למרות שהם מיועדים כמעט בראש ובראשונה לייצוא (כבר נמצאים בצרפת, קנדה ואנגליה, עם משא ומתן בארה"ב), הסגנון מאופק, לא עמוס עץ בשום מקרה. כן, יש כאן שרדונה עם הרבה עץ חדש, אבל זה לא בהכרח רע, כמו שנראה. צריך בהחלט גם יין בסגנון כזה, ובמקרה של פייב סטונס, הוא עשוי היטב.  היינות האדומים פירותיים, ישראליים, אבל מצליחים לשמור על איפוק. אין כאן שום דבר  over ripe או עייף, אלא להפך.

Five Stones Vineyards דוד וגליית לבן 2017
בלנד מקורי של 60% גווירצטרמינר ו- 40% סוביניון בלאן. האף מאוד ארומתי – הגוורצטרמינר בהחלט מוביל – ועם כ- 2 גרם סוכר לליטר, הוא ממש משרה מתיקות, אבל אינו מתוק או אפילו מתקתק, בפועל. הסיומת יבשה, בעלת חומציות מאוד רעננה ומעט מתובלת. מה שמאוד אהבתי כאן הוא האחידות של היין לכל אורך הזמן שלו בפה: מדויק, הרמוני ועשוי היטב. (90).
היין מבוקבק תחת פקק הברגה, והמחיר המומלץ לצרכן הוא 75 ש"ח.

Five Stones Vineyards דוד וגוליית רוזה 2017
עשוי מ- 90% מרלו ו- 10% קברנה סוביניון. בעל צבע ורוד-סלמון מאוד חיוור יחסית, שמתקבל אחרי הפרדה מהירה של ה- free run מהקליפות. זהו רוזה טוב, לא מאוד ארומתי, בעל רעננות נעימה. יין שיש לקרר היטב. (88) 75 ש"ח.

Five Stones Vineyards נוביליטי 215a בציר 2017
היין הלבן הגבוה של היקב הוא שרדונה, בתוספת של 5% סוביניון בלאן. הזכרתי מקודם את עניין העץ, וכאן לפנינו יין שתסס ושהה על השמרים בחביות בורגון (ללא קליית ראשים) שכ- 90% מהן היו חדשות. את העץ מרגישים, בוודאי, אבל היין רק בוקבק לאחרונה. מתחת לעץ אפשר לחוש בפרי טוב, בחומציות מאוד טובה ובסיומת לימונית, מעט מינרלית. בהחלט אהבתי ואני חושב שיש להניח ליין לפחות שנה נוספת: לשתות 2019 – 2021. (91). 130 ש"ח.

Five Stones Vineyards דוד וגוליית אדום 2016
בלנד של: 40% שיראז, 24% מרסלאן, 24% קריניאן, 12% פטיט סירה. 10 חודשים בחביות ש- 30% מהן היו חדשות. האף הראשון מאוד אנימלי, ובאופן כללי היין מרגיש מאוד שיראז-מרסלאן: הרבה פרי סגול, תות ופטל, פלפל שחור. הפה אלגנטי, חלק ממש וטוב, עם טאנינים די אגרסיביים, אבל שבוודאי יירגעו. הסיומת ארוכה וטובה והעוקצנות בסיומת רק נותנת ליין טוויסט לא מרוסן, מעניין. (92) 95 ש"ח.

Five Stones Vineyards נוביליטי אדום 215a, בציר 2016
בלנד של 43% קברנה סוביניון, 31% מרלו, 16% פטי ורדו ואז קברנה פרנק. האף מאוד ירוק – קצת מהקברנה סוביניון, אבל לא מעט גם מהקברנה פרנק; סוג של פלפל גמבה אדום. הפה חלק וקטיפתי, טאני. בעל גוף טוב – לא כבד. סיומת ארוכה. צריך מעט קרור וזמן בבקבוק. (90). 135 ש"ח.

Five Stones Vineyards Virtuous אדום 2015
בלנד של 61% קברנה סוביניון, 18% מרלו, 12% פטי ורדו ו- 9% מלבק. ששון בן אהרון יוצר כאן יין בעל גוף ותחושת פה מאוד אופיינית לבציר – מלא, די כבד ופירותי, אבל מצליח לשמור על חומציות מאוזנת ורעננות. זהו יין טאני, ירקרק ומעט חם. הייתי מניח אותו במרתף לכמה שנים וחוזר אליו לעת חורף. 230 – 240 ש"ח. (90).