טעמתי את הוודקה החדשה מבית ואן גוך – ואן גוך קוקוס. לצד זה שאני חסיד קטן מאוד של ה'בטעמים' השונות, הוודקה הזאת עוד איכשהו עוברת
בים הוודקה שנמכרת בישראל, קטגורית הוודקה בטעמים היתה ונשארה קטגוריה קטנה יחסית. הסיבה לכך היא שרוב הוודקות האלה מיועדות לערבוב בקוקטיילים, תרבות שתיה שבישראל יש לה הצלחה קטנה יחסית לעולם. כל מנהל מותג עולמי שמגיע לישראל יגיד לכם שכמות הוודקה בטעמים שמוכרים כאן קטנה משמעותית למכירות של הוודקה הנקיה.

מה כן?
בזמן האחרון אני רואה מגמה חדשה – שמגיעה מארצות הברית – של וודקות בטעמים הרבה יותר חזקים ומודגשים. בכלל, כל הוודקות האלה של ואן גוך הן הרבה פחות עדינות מאלה של גרייגוס נניח, ובוודאי מהטעמים של קטל 1. האחרונות הן ממש וודקות לערבובים, ופה מקבלים וודקות לשתיה כמות-שהן, על קרח, או עם מיקסרים יחסית כבדי טעם: בסדנא של ואן גוך, זיו מנור, איש הקוקטיילים, הדגים משקאות מעורבבים שהיה בהם הרבה מהכל: וודקה, לימון, גלידות ומרכיבים אחרים.
בנוסף למגמה הזאת, מגיעים לשוק טעמים מתוקים יותר, פחות פירותיים: וודקות "cake" כמו זאת של Three Olives (יבוא הסקוטית), וודקת הקוקוס שלפנינו, קרמל וקפה מחוזקות ועוד. אלה פונות לקהל אחר לגמרי, לבחורות ששותות אותן נקיות ולמי שלרוב מחפשים למתן את טעמי האלכוהול.
ואן גוך קוקוס היא וודקה בארומה וטעם קוקוס בהחלט סבירים. לא, לא הייתי משלם בעבורה 200 ש"ח, המחיר המומלץ לצרכן, אבל כאמור, אני לא ממש קהל היעד…
מתוך ההודעה לעיתונות של ואן גוך:
טעם הקוקוס הינו טעם מקורי המיוצר בעבודת יד בשיטת חליטה ייחודית כפולה באמצעות מרכיבים טבעיים ואלכוהול מחיטה, דגנים ו5% תירס ליצירת הטעם הייחודי של וודקה ואן גוך. כל זה מבטיח את הטעם הניחוח והארומה הקרובים ביותר לקוקוס טרי. וודקה ואן גוך הינה וודקה אולטרה פרימיום, המכילה 35% אלכוהול וקוקוס משובח, ללא תמציות מלאכותיות, ללא סוכרים ופחמימות ובעלת טעם טבעי וערב לחך.
לוודקה ואן גוך מגוון של 20 טעמים ייחודיים בעולם. בארץ משווקים שבעה טעמים מלבד הקוקוס: קרמל, מלון, אננס, מוחיטו-מנטה, רימונים, אסאי ודאבל אספרסו, ואן גוך קלאסית ללא טעם וואן גוך Blue- וודקה אולטרה פרימיום.
מחיר מומלץ לצרכן:199 ש"ח
וודקה ואן גוך הינה בעלת כשרות של הרבנות הראשית לישראל.