חדשים לסוף שנה: מרטלטי פרוסקו ואסטי

יינות מרטלטי

שני יינות איטלקיים, מבעבעים קלילים, ביבוא של חברת א.ג.ת.ד., מתאימים כאפריטיף או כיינות למסיבה, למשקאות מעורבבים ועוד

מרטלטי (MARTELLETTI) הוא שמו של מותג יינות וורמוטים ששייך לקבוצה גדולה ומוכרת באיטליה, ששמה פרלינו (ונטו והסביבה). שני היינות הבאים חביבים מאוד ומכילים מינימום של אלכוהול – 7% ו- 11%.

מרטלטי אסטי DOCG

היין עשוי מוקסט קנלי. הפרי עובר מעיכה והתירוש מותסס תסיסה ראשונה קלה, לאחר הפרדה מהזגים. היין מותסס תסיסה שנייה במכלי נירוסטה אטומים, בטמפרטורה של 19-18 מעלות, והתסיסה מופסקת עם קבלת 7% אלכוהול. היין מכיל כ- 90 גרם סוכר בליטר.

ליין צבע צהוב קש ובועות יחסית עדינות לשיטת מרטינוטי. הוא מתוק, אבל שומר על רעננות, בעל עוצמות טעם וארומות טובות. יכול להתאים בקלות כאפריטיף מתקתק, כיין לערבוב במשקאות וקוקטיילים, ועוד. להגיש ב- 8-6 מעלות.

מרטלטי פרוסקו DOC, אקסטרה דריי 2021

עשוי מענבי גלרה, באותה שיטה כמו היין למעלה (מרטינוטי), אבל בסיום התסיסה השנייה הוא מושאר על משקעיו במשך כ- 30 יום. לא יבש לחלוטין, אלא מכיל כ- 15 גרם סוכר בליטר. רענן מאוד, בעל טינט ירקרק ופה מאוזן. מתאים מאוד כאפריטיף, במשקאות מעורבבים יבשים או למנות דגים לפתיחה. לשתות ב- 8-6 מעלות.