אולי לא מהפכות, אבל יש כמה חדשות מעניינות בקנה: טמפו, אלכסנדר, פאבו – כל אחד עושה משהו בדרכו
פאבו עם תוויות חדשות – בעברית

מבשלת הבירה הישראלית שבזכרון יעקב עוברת לתוויות שכולן על טהרת העברית. זה יופי וזה נכון. עכשיו צריך רק שהמבשלות הקטנות כולן ייצרו סוף סוף איזו תווית "בירה ישראלית" שתהיה משותפת לכולן, ואנחנו בדרך הנכונה ליצור קצת גאווה מקומית.
אלכסנדר בלאק
מבשלת בירת הבוטיק 'אלכסנדר', מחזירה למדפים ולברים את הבירה העונתית אלכסנדר 'בלאק', שהושקה לראשונה בחורף שעבר וזכתה להצלחה ופרסים. הבירה בסגנון "פורטר", אבל עם הטוויסט המיוחד של מבשלת אלכסנדר מתאימה למאכלים חורפיים כמו תבשילי קדרה בשריים.
אלכסנדר בלאק היא בירה חורפית כהה בסגנון 'פורטר', מאופיינת בצבע שחור עם ברק אדום וראש קצף בצבע קרם סמיך. הבירה עשירה בטעמים ובארומות של שקולד מריר ואספרסו חזק גוף מלא וחלק וסיומת ארוכה בטעם קפה אלכוהולי. הבירה מכילה כ- 7% אלכוהול.
מחיר בקבוק 330 מ"ל בחנויות: כ-17 ₪ ובברים כ-28 ₪. כמו כן, ניתן לרכוש בחנות המבשלה שישיה ב- 80 ₪
טמפו מפסיקה לייצר את האיגל ביר בארץ?
היא החלה את דרכה בימים הטובים של העובדים הזרים מרומניה, כבטיב טעם היה צורך דחוף בבירה זולה, עם ריכוז אלכוהול טיפה גבוה יותר (5%, אם אני זוכר נכון), בפחיות גדולות. מה שנקרא "Big beer – small price for the Romanian worker". כשראיתי אותה בפעם הראשונה, היא הזכירה לי מותג אחר, שהתרגלתי לסמוך על יכולותיו, וחיל אחד, עם הסטוריה מפוארת. כששתיתי ממנה בפעם הראשונה, לא סבלתי במיוחד. בכלל לא. היו לי אסוציאציות טובות, נגיד ככה.

מאז עברו הרבה מאוד מים בצנרת של טמפו – יצרנית הבירה – העובדים הזרים מרומניה כבר לא איתנו, וה"איגל" התפזרה לה למקומות אחרים, לא דרך הקטלוג של טמפו, אלא על ידי מפיצים אחרים, אך עדיין מיוצרת על ידי טמפו.

עכשיו – אומרת השמועה – עוברת טמפו לייצר את האיגל ביר בחו"ל – אולי ביוון – והיא תמכר בארץ במחיר גבוה יותר. האם כל זה נעשה כדי לפנות מקום לבירה החדשה שבדרך? הקונסטרוקציה היפה של המבשלה החדשה בנתניה כבר מתקדמת יפה, בכל אופן.

תמהני, אבל נכון לשעה זאת, את תגובת טמפו טרם קיבלתי.
עדכון מהמבשלה עצמה: (04.12.12): טמפו הודיעו לי שהם לא הפסיקו לייצר את האיגל ביר בישראל: "איגל מיוצר בארץ. אין הפסקת ייצור."