שחור משחור, כמעט אטום – היין הראשון שאני יכול לאמר שייכנס בוודאות ל'רשימת ראש השנה' 2011 שלי
שישים ואחד וחצי ש"ח – כמעט מציאה, היין הזה: 50:50 שיראז וקברנה סוביניון, משנה משובחת למדי בצפון הארץ. מיכה ועדיה הכין כאן ממסך – בלנד – עסיסי מאוד, מעט על הצד המתקתק, אבל בלי לשכוח את אופיים של שני הזנים שמרכיבים אותו.

השיראז-קברנה סוביניון של הרי גליל הוא בהחלט יין שעושה חשק להמשיך ולשתות ממנו. עם הפתיחה, בערב הראשון, הוא היה מתקתק מדי, ואני חייב לאמר שהיה פחות אטרקטיבי. ערב אחד אחר כך, תחת הפקק שלו, וללא 'וואקום', הוא כבר היה סיפור אחר לגמרי: עשיר, קטיפתי, חריף ומתובל לעיתים, ומאוד מאוזן. כן, יש כאן רקע של עץ – שמתבטא בפה בעיקר במעט מרירות – אבל השיראז עושה כאן חגיגה על חשבונו של הקברנה סוביניון, ומרגיש שהוא כמעט מוציא לו לשון ארוכה.
מצוין לבשר, אדום, על גריל, אבל במחיר הזה הוא מתאים לא פחות לארוחת ערב קלה יותר, בתנאי שיש בה משהו מעולם הגבינה, שיכול קצת לרסן את הפרא-אדם הזה.
דף יינן – כאן.