הרי גליל: כרם יפתח 2013

בלנד של של מרלו ופטי ורדו מכרם יחיד – ראשון בפורטפוליו של היקב

יקב הרי גליל מוציא לראשונה יין מכרם יחיד בשם כרם יפתח.

הרי גליל כרם יפתח
הרי גליל כרם יפתח – צילום חגית גורן

מיכה ועדיה, היינן הראשי מוסר שהיין הוא הראשון לפתוח את קטגוריית ה- single vineyard ביקב הרי גליל. זהו פרי שיתוף פעולה של עשור שני בין ועדיה לבין כורמת הכרם, דוריס פאהן, חברת קיבוץ יפתח. הכרם הוא הראשון שניטע עבור היקב – עוד בשנת 1996.

היין הוא בלנד של מרלו ופטי ורדו – בחיים לא הייתי מנחש, אני חייב לומר. הוא עבר התבגרות של 18 חודשים בעץ צרפתי, שאת השפעתו רואים וחשים היטב. יין מלא, מרוכז מאוד אבל לא עמוס, ובהחלט אלגנטי. זהו יין מהסוג שהתרגלנו כבר לראות ביינות של הרי גליל, קרי כאלה שאפשר לשתות מהם יותר מכוס בארוחה.  כרם יפתח מרגיש רך, קטיפתי וחלק, ונעים מאוד בפאלט.  (90)

תכולת אלכוהול – 15.5%.

180 ש"ח מחיר מומלץ לצרכן. סביר.