הרי גליל בר לבן, רוזה ומשהו של 2019

יקב הרי גליל משנה (קצת) את התדמית ומוסיף סדרה בשם "בר" שמחליפה את סדרת הבסיס "גליל"

פה ושם דיברתי על ענייני הסדרות של יקב הרי גליל: לא תמיד ברור מה נמצא איפה, באיזו רמת מחיר וכו'. בעיות רבות יש עם יראון, למשל, שהוא גם יין וגם סדרה, שבה אפשרל מצוא יין (מירון) שאינו 'יראון' וכו'.

נראה שביקב עושים סדר, ובמקום הסדרה בעלת השם המבלבל-משהו – גליל – הם משיקים סדרה חדשה בשם "בר".

מהסדרה הזו טעמתי שני יינות – לבן וורוד – מבציר 2020. יהיו גם יינות אדומים. לצד היין הלבן טעמתי גם את ה'לבן' של 2019, עדיין תחת תווית "הרי גליל לבן". שימו לב שכדי לפנות מקום לשם "בר" העבירו את שנת הבציר למקום אחר, אבל הוא שם, בפינה הימנית העליונה.

הרי גליל "בר" רוזה 2020
בלנד קלאסי לסוג היין הזה, של שלושה זנים – גרנאש, סירה ומורבדר. הרוזה הבסיסי של היקב בשנה שעברה הכיל למשל סנג'ובזה, לצד הגרנאש והסירה.

היין הזה הוא בעל צבע ורוד נעים, יפה מאוד ולא מודגש מדי. האף נעים, בעל ריח 'ורוד' שמזכיר יפה יינות צרפתיים מאלה שמגיעים לארץ. יש פה פרחים ומשהו קצת טרופי. הפה מתחיל מעט מימי, אבל מתפתח היטב. בסופו של דבר הוא בעיקרו נעים, חלק מאוד ובעל חומציות טובה. הסיומת מעט מתובלת, עם רעננות שבהחלט הופכת את היין לשתי מאוד.  (88)

טוב יותר מהרוזה יראון, אגב.

הרי גליל "בר" לבן 2020
בלנד של ויונייה וסוביניון בלאן. האף צעיר וארומתי מאוד, מתפרץ. הפה קל, בעל חומציות טובה מאוד ואופי יותר מהודק מזה של השנה הקודמת. הוא כמעט מתוק בפאלט, אבל בסופו של דבר, כמו הרוזה, גם לו יש חומציות מאוזנת וטובה. (87)

הרי גליל לבן 2019
שמן ורחב יותר מחברו עול הימים. וכשאני אומר "שמן", הכוונה היא לא למשהו של שרדונה בעץ, אלא פשוט יותר tactile במידה מסוימת, זה הכול. הוא מבושם מאוד, עם אף יותר 'ויונייה' מזה של 2020. הפה חלק מאוד והוא מלא בעיקר במתקפה. החומציות מתפתחת יפה בפה וההתרשמות הכללית מיין שנועד לשתיה כשהוא צעיר, היא שהוא יפה מאוד גם עכשיו. במילים אחרות, אם אתם נתקלים ביין בחנות, הוא עדיין בסדר ויותר מזה. (87) לפני חצי שנה הוא היה רק מעט טוב יותר.

סיכום? המחיר של היינות הוא משהו כמו 40 ש"ח (מומלץ לצרכן). בשופרסל אפשר למצוא "הרי גליל" ב- 3 במאה ופחות מזה (32.90). במחיר הזה זו קנייה מצוינת, מהטובות שיש בין היינות הישראלים בנקודת המחיר הזו.