הושלם בהצלחה המחזור הראשון של התכנית לתואר מוסמך בינלאומי בגפן וייננות

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

בפקולטה לחקלאות השלימו בימים אלה את המחזור הראשון של תוכנית לימודי הייננות האקדמית הראשונה בישראל

התוכנית, בראשה עומד פרופ' זהר כרם, רוכזה מקצועית על ידי היינן והיועץ יותם שרון. היא כוללת ארבעה סמסטרים מלאים ויועדה במקור לבעלי תואר ראשון.

במחזור הראשון למדו מספר ייננים בין הסטודנטים, ולאור תרומתם וחשיבותם להצלחת התוכנית, החליטו בפקולטה לשמור מספר מקומות מצומצם עבור ייננים גם במחזור הבא, שיפתח בפברואר 2019.

ייננים, שאינם בעלי תואר ראשון, יוכלו להירשם לתוכנית, הם ככל הנראה ישלמו שכר לימוד נמוך מעט יותר אבל לא יזכו בתואר שני, אלא בתעודה.

במהלך הלימודים נפגשו הסטודנטים גם עם דמויות בולטות בתעשיית היין, ובין השאר עברו סדנה בבורדו, באירוח אישי של הברון רוטשילד בשאטו לאפיט.

קבוצת תלמידי הקורס בסיור בבורדו
בסיור בבורדו… סט' אמיליון ברקע. (צילום יח"צ)

על אודות תכנית הלימודים

תוכנית הלימודים היא בת ארבעה סמסטרים רצופים וכוללת לימודים עיוניים ומעשיים ביקב ובכרם בהיקף של 672 שעות.

בנוסף, מתקיימת סדנא מקצועית בחו"ל ובתום הלימודים תתאפשר התמחות מעשית ביקב מסחרי בארץ או בחו"ל. התוכנית ממוקדת בהכשרה במדעי היסוד ובהבנת התהליכים הקשורים בייצור יין. השיעורים והמעבדות מתקיימים בימי חמישי ושישי בשבוע, בפקולטה לחקלאות ברחובות וביקב הלימודי שורק.