דיפלומטיקו ורום אל דוראדו: חדשות מהקריביים

הסקוטית – ישרקו – מחזקת את הקשר שלה עם עולם הרום, ומרחיבה את המגוון. היא מביאה מותג חדש לישראל, את רום דיפלומטיקו, ובמקביל לא זונחת את האל דוראדו הוותיק שלה ומכניסה שינויים במגוון

לפי כמות מותגי הרום שמיובא לישראל, היינו אמורים להיות אימפריית דאקירי וקובה ליברה, אבל אנחנו לא.

בעוד שהרום הלבן מתאים בלי קושי לטעם הישראלי – מתקתק, קל ומתחבר פחות או יותר לכל מיקסר – הרומים הכהים קצת בעייתיים יותר:

הם כבדים ועתירי עץ, יש בהם מתיקות כבדה מדי לקיץ הישראלי ולא קל להבחין בניואנסים שיש בסוגים השונים על מקורותיהם הגיאוגרפיים.

חלקם למעשה כבד כל כך, שהם תיקחו שתיין ישראלי ממוצע, תתקעו לו כוסית רום מתיישן ביד ותשאלו אותו מה הוא שותה, ספק אם יידע במה מדובר או שלא מדובר נניח בברבן.

לא לחובת השתיינים, אגב, אלא יותר לחובת היצרנים, אבל זו אופרה אחרת.

נחזור ל'סקוטית'. שני המותגים  בהם מדובר הם אל דוראדו ודיפלומטיקו.

אל דוראדו

מדובר ביצרן וותיק מאוד (דמררה) שלו מזקקה רציפה שבנויה בתוך שלד מעץ: כל המגדל עשוי עץ והקונסטרוקציה כולה היא בת 200 שנים בערך – מהתקופה של קופי עצמו (1832). לזו מצטרפות שתי מזקקות עץ דודיות, שהמקור שלהם הוא במאה ה- 18 (שימשו לייצור ה- Navy Rum המקורי).

לא כל הרום שדמררה מייצרת מקורו כמובן במזקקות האלה, אבל הרומים המיוחסים והמתיישנים מקבלים לא מעט או את כל התכולה שלהם ממזקקות אלה.

  • המזקקה הרציפה מעניקה תוצר עדין יחסית, פירותי
  • המזקקות הדודיות מפיקות רום כבד ומתוק הרבה יותר.

אל דוראדו הוא רום גויאנה שמוכר כאן בישראל בשתי גרסאות: לבן וכהה. אל אלה מצטרפים שני מוצרים:

רום אל דוראדו חמש שנים

אהבתי אותו מאוד. הוא נעים ביותר בשתייה נקי או על קרח (אפשר קוביה). מי שלא אוהב את הטעמים המתוקים והכבדים ימצא כאן מענה מושלם:

קצת וניל ואולי קוקוס – בהחלט – עם פירות יבשים, אבל גם משהו ירקרק-טבקי מאוד מפתיע. זהו רום יחסית יבש, כמעט מתובל עם סיומת נעימה. הסיומת הזו עושה אותו קל לשתיה כשלעצמו.  מחיר: 155 ש"ח. תמורה טובה.

רום אל דוראדו 12 שנים

טופי! סוכריות טופי!

אוקיי, פה מרגישים שמדובר ברום מתיישן: הוא כבד, מתוק – מעט מתוק מדי לטעם האישי שלי – אבל טוב מאוד. חלק ובעל סיומת מצוינת.

טעמים נוספים שאפשר לחוש בהם הם טעמי הדרים – רעננות ומרירות קלילה – ופירות יבשים.

כל הרום מקורו במזקקות העתיקות של המזקקה והוא עובר התבגרות בחביות ברבן משומשות, מה שבוודאי לא מקל על הזיהוי של המוצר בקרב שתיינים לא מנוסים. לשתות על קוביית קרח או בקוקטיילים טובים (נסו עם טריפל סק, כדי לחזק את הצד התפוזי של הרום, על קרח).  225 ש"ח לבקבוק. אולי לא ליום-יום, אבל סבבה.

דיפלומטיקו

מותג מודרני יחסית, שהוקם בשנות ה- 90, אבל מתבסס על שיטות ומסורות טעם "עתיקות".

אנשי האימפריאל בר התל אביבי  – בר, גלעד ודרור – בראשם, שהכירו ל"סקוטית" את המותג, מספרים שהוא נקרא על שמו של דון חואנקו מלנדז, שכונה "הדיפולמט". זאת כיון שהיה שגריר מצוין לענייני רום במדינתו, ונצואלה, משם גם מגיע הרום הזה.

האיש היה אספן בלתי נלאה של דוגמאות רום מכל הקריביים, למד את הנושא והפך למומחה שעל פי הידע שלו פותחה לא מעט מהתעשייה בוונצואלה.

שלושה מוצרים – שניים מהם טעמתי.

רום דיפלומטיקו אנייחו
רום ארבע שנים. 134 ש"ח. לא טעמתי.

רום דיפלומטיקו רזרבה

עשוי מתערובת של רום בזיקוק רציף ודודי, בן שנתיים עד שמונה שנים. משקה טוב מאוד, לא מאוד כבד, בעל מתיקות מאוד מדודה.
קצת שוקולד חלב, קצת שקדים… וסיומת טובה, בעלת חריפות מאוד נעימה. רום מאוזן, שמתאים לשתיה כשלעצמו או בקוקטיילים.  160 ש"ח.

רום דיפלומטיקו רזרבה אקסלוסיב

מאוד עשיר ויחסית לא כבד – בוודאי בהשוואה ל- 12 שנה של אל דוראדו. הוא מכיל 80% רום מזיקוק דודי, והשאר רציף.

כשאני אומר "עשיר" , הכוונה היא כאן למגוון גדול מאוד של ארומות וטעמים. נכון שרובם לוקחים לכיוון האגוזי-שוקולדי (בכ"ז 12 שנה), אבל יש גם הדרים ותבלינים עם קצת מרירות של סוכר קרמל שרוף, ממש בסיומת.

זהו רום מצוין – מהטובים שתמצאו – במחיר של 210 ש"ח לבקבוק בערך. אל תתחילו איתו, כיון שמשם אין הרבה לאן לעלות…