גלנליבט: הסינגל הנמכר ביותר בעולם

לראשונה נשבר המחסום: גלנפידיך הוא כבר לא הסינגל מאלט הנמכר ביותר בעולם

גלנפידיך, השם שעשה את הקטגוריה, עבר השנה, לראשונה, למקום השני במכירות בעולם. פרנו ריקאר פרסמה את נתוני ה- IWSR שמראים שב- 12 החודשים שלפני דצמבר האחרון נמכרו 1.1 מליון ארגזים של גלנליבט – כמעט 10,000,000 ליטרים של הסינגל מאלט.

גלנפידיך פרסמה הודעה שבה היא אכן מאשרת שהיא כר לא הסינגל הנמכר ביותר, אבל אמרה שהדבר נובע מהצורך לשמור על רזרבות מתאימות לשנים הקרובות ולצמצם את הגידול הכמותי שלהם, בשנים האחרונות. "כך," אמרה דוברת החברה עדנה או'סליבן, "נוכל לעמוד בצפיות של הלקוחות שלנו לאורך השנים הרבות קדימה." בינתיים המזקקה רעננה בשנה האחרונה את הלוגו שלה וגם את המוצרים: כיום היא משנה את העיצוב של מופעי ה- 12 ו-15 שנה, אחרי שה- 18 כבר עבר עדכון.

כבר בשנה שעברה אמר מנכ"ל שיבאס – הזרוע בפרנו שמטפלת בגלנליבט – שלמרות שגלנפידיך מוכרת למעלה ממליון ארגזים, הרי שהמותג שלהם מצמצם את הפערים. מסתבר שהוא צדק.