חברת "הבקבוק" החלה לייבא ארצה את ג'ין יו: ג'ין צרפתי שממבוסס על ארבעה רכיבים בוטניים בלבד, בראשם תפוז יוזו. מינימליזם יפני מהארץ שקידשה את הזהב והברוקד?
"הבקבוק א.ש.ט." היא חברת יבוא שהקימו אמוץ ושרון טפרברג (אמוץ הוא בנו של מוטי טפרברג). כאן הם מציגים ג'ין מצרפת, אבל בניחוח יפני.
"Wabi-sabi is the Japanese art of finding beauty in imperfection and profundity in nature, of accepting the natural cycle of growth, decay, and death. It's simple, slow, and uncluttered…
Wabi-sabi is underplayed and modest, the kind of quiet, undeclared beauty that waits patiently to be discovered. It's a fragmentary glimpse…"
ג'ין יו (Yu Gin) עשוי מארבעה רכיבים בוטניים בלבד: מלבד הערער המתחייב, יש בו גם תפוז יוזו, כוסברה, ליקוריץ ופלפל סצ'ואן. הרעיון הכללי, אומר היצרן הצרפתי, הוא לאמץ את גישת ה- ואבי-סאבי; גישה שהוא אומר שמקדמת בברכה מורכבות, ומעריכה פשטות. אני יודע דברים קצת אחרים על זה, אבל גם הם מתאימים למה שיש בבקבוק, ובסופו של דבר הכול עניין של פילוסופיה שיווקית.
אגב שיווק, לבקבוק יש דמיון מטריד קצת לג'ין אחר, שאולי הוא לא מאוד מפורסם, אבל בכל זאת.

כך או אחרת, ג'ין יו הוא ג'ין טוב: הוא רענן, חלק ומשלב עוקצנות קלילה עם ניחוח הדרים. זה בהחלט ג'ין שונה, שמתאים אולי למי שיש לו כבר הכול.
מחירים? ממה שראיתי באינטרנט הבקבוק (700 מ"ל) נמכר סביב 140 ש"ח, ומארז שכולל גם שייקר נמכר ב- 160 – 170 ש"ח.
בהחלט הולך טוב עם טוניק, וכשאייל דרורי יוציא את הוורמוט היבש שלו, השניים יחגגו יחד להפליא.
היבואן הוציא דוגמת טעימה עם ליקר פטל שחור. הקוקטייל המתקבל הוא טעים, אבל לטעמי, העוצמה של הג'ין הזה היא דווקא בדיוק וברעננות הטבעית, כך שאם אתם מחפשים ג'ין (ולא קוקטייל), השאירו אותו כך.
קוקטייל אחד על ג'ין יו
YU RAMBLE
50 מ"ל ג'ין יו
20 מ"ל מיץ פרי הדר מכל סוג שהוא
15 מ"ל סירופ פשוט
5 מ"ל ליקר פטל שחור
מנערים את כל הרכיבים מלבד ליקר הפטל השחור בשייקר. מעבירים לכוס אולד פאשן וסוגרים בקרח כתוש וליקר. מקשטים בגרידת לימון ופטל.
מעריכים כתיבה קצת שונה? אוהבים גם יין? קנו את "המדריך הדעתני ליין: מהדוניזם ועד פוליטיקה." עכשיו במחיר של בקבוק יין, בלבד.