סדרת יינות אוסטרליים חדשה מגמרת את היין בחביות ויסקי משומשות. האם יישון יין בחביות ויסקי הוא עניין לגיטימי? למה זה הופך את היין, אם בכלל?
יצרן היין הענקי מאוסטרליה, ג'ייקוב'ס קריק, מחפש חידושים נוספים ומשיק שיראז וקברנה סוביניון אוסטרליים, שעברו התיישנות נוספת בחביות ויסקי ישנות. Jacob's Creek Double Barrel הוא שמה של סדרת הפרמיום החדשה, שמצטרפת לטרנד (הבלתי נסבל?) של יישון משקאות בחביות חרוכות יותר, חדשות יותר ושחורות יותר, שפשה לאחרונה בעולם המשקאות החריפים.
אנחנו מכירים כמובן ויסקי שקיבל פיניש בחביות יין – מסוטרן ועד יקבי כרמל – רום שעבר התיישנות בחביות חרוכות ועוד, אבל הסדרה החדשה של ג'ייקובס קריק היא בהחלט חדשה לדעתי. ברנרד היקין, היינן של ג"ק, יצר שני יינות – מברוסה ומקונווארה – שעברו התיישנות בחביות אלון אמריקאיות וצרפתיות ואז הועברו – 100% מהם – לגימור בחביות ויסקי בנות 20 שנה.
היקין אומר שמדובר בגימור ולא בהתיישנות, והכוונה היא לא לספוג אלכוהול מהחביות – מה שלא חסר לאוסטרלים – אלא לקבל מהוויסקי את אותם טעמים משלימים שיכולים להתחתן יפה עם היינות האדומים. "כל חבית מתנהגת אחרת," אמר היקין ל- Shout האוסטרלי, "ולקח זמן להבין את האופי והאפקט האמיתי של החביות ולהשיג את התוצאה המבוקשת."
לא טעמתי את היינות מן הסתם, אבל היקין אומר שהתוצאה היא יינות בעלי גוף מלא יותר, שמתאימים לארוחות מלאות ומנות בקר. מה שמדהים בעיני הם שני דברים:
1. לקרוא את מה שהיקין אומר לגבי שמירה על האופי הזני של היינות: "רוקנו את החביות וייבשנו אותן כדי לקבל את טעמי העץ הישן ולא להציג אופי חזק של ויסקי או אלכוהול. רצינו לשמור על האופי הזני של היינות.
2. עוד יינות 'בעלי גוף'? יש בהחלט לא מעט שוקים בעולם שמחפשים יינות גדולים ובעלי גוף, והיינות האוסטרליים החדשים האלה מראים שיש כנראה ביקוש ליינות כאלה. היקין אומר שהיין מכיל רק 14.4% אלכוהול, ומה שמעניין אותו הוא איך היין מתנהג במיד פאלט ובכל הקשור בטקסטורה ואורך.
ואגב- הקברנה סוביניון הלך לחביות של ג'יימסון, ואילו השיראז עבר גימור בחביות של שיבאס ריגל.
מחיר? באוסטרליה, החל ב- 1 ביולי, ב- 25$ אוסטרלי.
ג'ייקובס קריק היא חלק מקבוצת פרנו העולמית
(צילום תווית וצילום היקין – יח"צ)