גבעות גופנה שרדונה קברנה סוביניון 2017

היין הזה הוא בעל הרכב זנים מוזר במקצת, אבל האמת היא שהוא עובד

אנשי היין מלמדים שאפשר לעשות יין לבן גם מענבים אדומים; "בלאן דה נואר" קוראים לזה בצרפתית,

גופנה שרדונה קברנה סוביניון 2017
גבעות גופנה שרדונה קברנה (צילום: יח"צ מרום תקשורת)

ורוב עולם השמפניה מבוסס על הרעיון (בלנד של ענב לבן – שרדונה, פינו נואר ופינו מונייה – שני ענבים או זנים אדומים).

יקב גבעות מציג – ולא בפעם הראשונה – יין שכזה, שהוא לא בלאן דה נואר פר אקסלנס, אלא בלנד שרובו מבוסס על שרדונה – 75% – והשאר על קברנה סובניון.

מה שמעניין אולי ביין הזה הוא שיטת העשייה: שני הזנים, לפחות על פי התיאור, נבצרים פחות או יותר באותו כרם ובאותו זמן: תירוש השרדונה ותירוש של קברנה סוביניון חסר צבע מעורבבים ומועברים יחד לתסיסה ב-0 12 מעלות ואז לחביות חדשות, למשך שמונה חודשים, על המשקעים, תוך בטונאז' "תדיר".

 גופנה שרדונה קברנה סוביניון 2017

מיוצר בכמויות לא מבוטלות, במיוחד בהתחשב בזה שהוא בהחלט "מוזר" מבחינה ייננית-קלאסית.

נעים: יש בו בהחלט ארומות וטעמים שמזכירים מעט את הקברנה – בעיקר הצד העשבוני שלו – ואגוזיות. הוא בעל גוף יחסית מלא, אבל מצליח לשמור על חומציות מאוזנת ועל מבנה טוב גם יממה לאחר שנפתח. (89) 2021-2020