בינתיים, בלונדון: רום בקרדי עושה שיתוף פעולה עם Berber and Q והם מוציאים יחד חבילת קוקטיילים ו- BBQ – כולל בשר, תוספות וסלטים
כמו אוויר לנשימה, רק כמה חבל שלא כאן, בישראל: בקרדי ו- Berber and Q משיקות "ערכה" להכנת בשר על האש וקוקטיילים שבה בקרדי מהווה מרכיב עיקרי במרינדות. אתם יכולים לקנות את הערכה במחיר של 59 ליש"ט (כ- 280 ש"ח), אבל היות ואנחנו כולנו כאן עד שיוחלט אחרת במסדרונות 1984, אז מה שנשאר לי לעשות זה להראות לכם צילום יפה ולהציע את המתכונים.

הקיט כולל לא רק מרכיבים לקוקטיילים, אלא גם שוקי עוף, אגב, מעושנות ומתובלות, באריזת ואקום. ראו למטה את רשימת המרכיבים. אני שואל את עצמי מה היה צריך כדי שדבר כזה יקרה בישראל מבחינת בירוקרטיה, אבל למה להשבית שמחה?
אם כל זה עושה לכם חשק, היכנסו לסופר הקרוב למקום מגוריכם, קנו כמה שוקי עוף ותבלינים, וצאו לדרך. חומוס אפשר תמיד להכין מגרגרים בקופסת שימורים (שאלו אותי כיצד) וכל השאר ממש לא בעיה.
מעריכים כתיבה קצת שונה? אוהבים גם יין? קנו את "המדריך הדעתני ליין: מהדוניזם ועד פוליטיקה." עכשיו במחיר של בקבוק יין, בלבד.
בקרדי מתובל וקולה
רום מתובל 50 מ"ל
קולה 100 מ"ל
שיטה:
1. מלאו כוס לואו בול עם קרח
2. מוזגים את בקרדי ומיקסר בכוס.
בקרדי מתובל וג'ינג'ר אייל
רום בקרדי מתובל 50 מ"ל
100 מ"ל ג'ינג'ר אייל
שיטה:
אותה שיטה כמו למעלה. לא משהו מסובך במיוחד.
מתכוני העוף, למעוניינים, בהמשך – ובינתיים תכולת הערכה:
1. At-Home Spiced Cocktail Kit
o X1 Bottle of BACARDÍ Spiced Rum
o BACARDÍ Spiced & Cola recipe and ingredients
o BACARDÍ Spiced & Ginger Ale recipe and ingredients
At-Home Spiced BBQ Kit
Smoked chicken thighs with saffron, orange & BACARDÍ Spiced Rum caramel
4 x chicken thighs (pre-rubbed with our house chicken rub & vac-packed)
Saffron, orange & BACARDÍ Spiced Rum caramel
Hazelnut dukkah
Aleppo chilli flakes
Fresh basil
Charred broccoli, pickled red onions, rose harissa, candied sultanas & pistachio
Pre-blanched broccoli
Pickled red onions
Rose harissa
Candied sultanas
Pistachio
Hummus with chickpeas & green chilli sauce
Labneh with nigella seed dukkah
Pita bread
Chopped salad
Lemon dressing
Pickles & olives
Make at home recipe for x2 BBQ dishes from Berber and Q.
BBQ Recipe 1
1) Heat a pan of water up to 80c, a very gentle simmer, and submerge the smoked chicken thighs for 30 minutes whilst you prepare your barbecue.
2) Set a barbecue up for single-zone, direct grilling, ensuring that you are cooking over hot embers.
3) When the fire is ready, carefully remove the smoked chicken thighs from their bag and grill over hot coals, basting regularly with the caramel, turning the thighs regularly and continuing to baste each side.
4) Pour approximately a quarter of the caramel into a heavy-based pan and place on the barbecue next to the thighs, allowing the caramel to bubble and thicken.
5) When the chicken thighs are nicely charred and the skin crisped, transfer from the grill to the pan and continue to cook for a final couple of minutes in the reducing caramel, spooning the sauce over the thighs as you go.
6) Remove the pan from the barbecue, throw some ripped basil over the chicken to wilt in the residual heat and garnish with chilli flakes and hazelnut dukkah provided.
BBQ Recipe 2
1) Set a barbecue up for single-zone, direct grilling, ensuring that you are cooking over hot embers.
2) Grill the blanched broccoli over high heat until charred and crisped in parts, no more than a couple of minutes on both sides. Transfer to a bowl and drizzle with some oil. Season with salt & black pepper to taste.
3) Transfer to a plate and garnish the broccoli with pickled red onion, pistachio, rose harissa and sultanas.