פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

אם יש משהו שמסמר שערותיי, זה פסאודו מדע. כאשר בעל מקצוע בתחום קרוב, שנראה שלא מבין לכאורה הרבה בנושא שעליו הוא מדבר כותב פסאודו מדע – זה עוד יותר גרוע. כשהמאמר הזה ממומן על ידי גוף מסחרי, ומתפרסם באחד מאתרי החדשות הגדולים, הוא בכלל מתועב. הנה דוגמא שמדברת על בירה, לשם שינוי

דיאטנית כלשהי בחברת 'חלי ממן' (חברה שמנהלת חוגי דיאטה א-לה שומרי משקל), פרסמה בוואלה! מאמר בנושא בירה וספורט, בו היא קוטלת לחלוטין בירה כמשקה לאחר אימון או משקה ספורטיבי.  המאמר הזה התפרסם בשיתוף אדידס.

הכותרת: לרוץ כל הדרך אל הבר: האם בירה באמת מסייעת לריצה?
כמו שאר מותגי המשקאות הגדולים בעולם, גם במקרה הזה מדובר בסימן שאלה גדול שיצר שוק הפרסום בנוגע לנחיצותו של המשקה הזהוב לרצים. צמאים? שתו מים"

"אין עדויות שזה מועיל", "אלכוהול אסור" וכו'. וציטוט ישיר לדוגמא:

"הטענות שמדובר במשקה שמסייע בתהליך החזרת הנוזלים לגוף ואיזון המלחים, מעולם לא פגשו את הקונצנזוס וההמלצות התזונתיות למתאמנים המקובלות על איגודי הבריאות. בשורה התחתונה: שתיית בירה אינה מומלצת."

הטיעונים שהדיאטנית מביאה הם בנוסח "מכיל 150 קלוריות לפחית" ו"שותים את זה יחד עם בוטנים" או "זה יגרור אתכם לשתות אלכוהול ותתמכרו" (שומו שמיים) והשורה התחתונה – אין כמו מים.

אני לא אוהב שקוטלים דברים סתם או מסיבות לא נכונות. זו הפצת פסאודו מדע, והדבר הכי גרוע שאפשר לעשות. חבל שאין משטרה בעניין הזה.

אומר במפורש: ככל הנראה, בירה שיש בה הרבה אלכוהול היא לא המשקה הכי טוב לשתיה לפני או במהלך או אחרי ספורט.

בירה וספורט: למה בירה וכמה אלכוהול?

בירה היא משקה קרוב לאיזוטוני בכל מה שקשור בתכולת המינרלים שבה, אבל ככל הנראה בגלל

הולסטן: בישראל יש גרסת 3.8%
הולסטן: בישראל יש גרסת 3.8%

האלכוהול היא מורידה את ריכוז הנתרן ומעלה את ריכוז האשלגן בדם, וזה לא טוב. על ההשפעות שלה על מאזן הנוזלים של הגוף יש מחלוקת, אבל מבחינה זו, מחקרים מהעת האחרונה מראים שאין בעיה עם צריכה מתונה של בירה רגילה מבחינת תכולת אלכוהול, אחרי אימון. (הפניה)

חוקרים שונים הציעו להעלות את ריכוז הנתרן בבירה – בכלום וחצי, חייבים לומר, לא משהו שתרגישו בטעם – ולהוריד את ריכוז האלכוהול למשהו כמו 2.3%.

בתנאים האלה, לבירה לא הייתה השפעה על מאזן הנוזלים של המתאמן. (הפניה)

אבל לא חייבים ללכת כל כך רחוק: אפשר לשתות בירה מופחתת אלכוהול אל ללא אלכוהול בכלל.

זו ככל הנראה תהיה טובה יותר מבירה עם אלכוהול, וטובה במקצת גם יותר ממים. למה? כיון שהיא מכילה מינרלים שונים ויסודות קורט – גם אם במינון נמוך – ובכך יש לה יתרונות על פני מים. (הפניה)

בקיצור: אם אתם מתאמנים ורוצים לשתות משהו לפני האימון או אחריו, בירה עם אלכוהול נמוך או ללא אלכוהול היא אופציה סבירה. זאת, בהנחה כמובן שאתם אוהבים את הטעם, שאין לכם בעיה עם בירה עם גוף יחסית קל וכולי.

בכל מקרה, המחקרים האלה מראים שיש בהחלט משקאות שעדיפים על מים…