ימי הקיץ המשוגעים הגיעו, ואיתם כמה הפתעות חדשות ופחות חדשות ממבשלות שונות
טמפו יוצאים הכי גברים
מכבי, באקט יוצא דופן ומשוחרר מכל עכבות קיץ, החליטו לשלוח לסיבוב יחסי ציבור את המכבי 7.9% אלכוהול שלהם – עכשיו בפחיות חצי ליטר. לא ברור לי האקט.
אם אתם מחפשים בירה לקיץ, זו לא בחירה מיידית. זאת, אלא אם כן אתם מדללים אותה בהרבה קוביות קרח ואולי גם בסודה. ריכוז האלכוהול המטורף שבה פשוט גבוה מדי לעונה החמה. כל זה, שלא לדבר על המתיקות הלתתית שלה.
אני חייב לומר שלא הבנתי את הרעיון כששחררו את המכבי המחוזקת הזו לשוק on the first place, ואני מבין אותו עוד פחות עכשיו, בקיץ. ההעדפה האישית שלי בכל מה שקשור בלאגרים הוא לשמור על המסגרת השפויה, שהפכה את סגנון הבירה הזה לכל כך שתי ולגים, חופשי מכל פוזה בריונית: עד 4.9% אלכוהול.
בקיצור, בכל מה שזה קשור בהמלצה שלי לקיץ: שלושה אחוזים פחות זה הרבה יותר.

ובהקשר הזה, כמנהגי בתקופה הקרובה, הנה בירה אחת לחסכנים שביננו, שרוצים ליהנות מבקבוק בירה לארוחת צהריים, בלי להעיר את מנהל הבנק:
הפולנים מכים בבטן הרכה
לאחר הבירה נשר – מתוצרת טמפו – שהיא הבחירה הטבעית ועדיין הטובה בקטגוריה, ואחרי הפוסט המתלהם בענייני המיתוס השבור, אני יכול בנחת להמליץ על Van Pur Pils:
סופר אינפיניטי סחר שבאזור התעשייה שבקיבוץ משמרות (!) מביאים לנו את יצירת המופת הזולה הזו, ישירות מפולין. ארומות תירסיות אופייניות לז'אנר, קלילה, עם מרירות מאוד עדינה וגוף סימפטי. משקה צהריים מרווה שמתאים ליום קיץ לוהט. עודף מחמישה ש"ח אצל מר"ן רמי לוי.
אגב בירות 3.8%: אין חובה לציין "אזהרה: מכיל אלכוהול" על המוצרים האלה? לא, כי דווקא על הוואן פיור פילס יש וככה גם על הליפמנ'ס שאזכיר מיד. על נשרק'ה ומיתוס, למשל – אין.
ליפמנס און דה רוקס
נורמן פרמיום מזכירים שוב שהם מביאים את ליפמנס און דה רוקס, שגם היא מכילה 3.8% אלכוהול. מה שעוד מצטיין בו מוצר הבירה הזה הם טעמים חזקים מאוד של פירות יער ובמיוחד דובדבנים. יש מתיקות וחמיצות סופר חזקות במוצר, שחייב דילול באמצעות שפע של קוביות קרח. אם אתם בעניין, הגישו און דה רוקס, בכוס גבוהה. את בקבוק ה- 250 מ"ל אפשר בקלות לחלק בין הוא והיא או היא והיא או כל קומבינציה זוגית אחרת שבא לכם בזכות הטעמים המאוד מודגשים, שלא ידּללו בקלות.
שימו לב שהמחיר שמציינים אינו לבקבוק של 330 מ"ל אלא 250 מ"ל. בנוסף, אין דבר כזה "דובדבנים, אשר עוברים תקופת יישון ממושכת של כ-18 חודשים," כמו שאני רואה בקרב מעתיקני הקומוניקטים: הבירה – תערובת של שני סוגים – מתיישנת עם הפרי במשך תקופה כזו או אחרת ולתערובת מוסף מיץ.
קראביס ג'ינג'ר ביר
ג'ינג'ר ביר סקוטי מקורי, שעדיין מיוצר לפי אותו תהליך שבו הוא יוצר לפני 200 שנה על ידי סוחר ג'ינג'ר בשם זה. המשקה עצמו מוגז די חזק, ובעל טעמים מודגשים ומאוד בולטים. גם הוא די מתוק ולכן מומלץ להוסיף לו פלח לימון. מלבד זה הוא די טעים, נקי ומתאים מאוד לקוקטיילים.
Vedett Extra White
לדעתי חדשה בארץ, אבל לא בדקתי לעומק. בירה חיטה בהירה-לבנה, מעוננת-מעורפלת. קלה, בננתית ומתקתקה. מגיעה בבקבוק דובל-סטייל ותווית תכלת-צהובה. אפשר לשתות את זה? כן, זה לא מזיק. יותר מזה קשה לי לומר על זה משהו.