בלייזר, הז'ורנל שמעבר לפינה, עושה מה שמתאים לאופי שלו, גם בעולם הבירה.
כחלק מהטרנד העולה של מבשלות ובירות בוטיק ישראליות, הלכו קברניטי המגזין – קרי, רם גלבוע, איש המשקאות של המגזין – אצל מבשלת הבוטיק אשר בפתח תקווה – הלוא היא ג'מס, הזמינו ובישלו בה בירה יעודית, תחת שמם, ועבורם. פגשתי שם את רם צהריים אחד, כשהוא נועל מגפיים בלתי עיתונאיים בעליל, מנסה להתחבא לשווא מאחורי מכלי הנירוסטה של ג'רמי.
ג'מס הוקמה לפני שנתיים ומשהו על ידי דניאל אלון וג'רמי וולפלד, שני עולים חדשים מארה"ב, שנפגשו כאן בארץ. למבשלה, שממוקמת באזור התעשייה של פתח תקווה, מסעדה מצליחה ובר משגשג, וגם כמה סוגי בירה, שאליהם מצטרפת "ג'מס בלייזר".
ה'בלייזר' שאני טעמתי היא אייל חומה: מעין דודנית רכה של הסטאוט השחור משחור. היא אמנם עדינה יותר בטעמי הקליה והקפה שלה, אבל עדיין מפגינה מרירות קשת-יום, ומתיקות אלכוהולית, עבה ושמנונית.
עם 6% אלכוהול, הבירה הזאת רחוקה מרחק רב מהסטאוטים שאתם מכירים, על ארבעה ופסיק משהו אחוזי הכוהל שלהם. תוכלו לקנות אותה במבשלה או בחנויות 'דרך היין' בבקבוקי 330 מ"ל, במחיר מציאה של 13 ש"ח (44 ש"ח לרביעיה). חשוב לדעת שההכנסות ממכירת בירה ג'מס בלייזר בשנה הראשונה יועברו לצדקה, ותודו שזה יפה. המוקיון שעל התווית, אגב, מזכיר במשהו את רם גלבוע, אבל זאת כבר בדיחה פנימית.
צילום: יח"צ מגזין בלייזר. ואם אתם שואלים את עצמכם למה כתוב על התווית "Dark Lager", כשמדובר על בירה אייל חומה, והאם אף אחד או אף אתר לא שם לב לעניין הזה, זאת שאלה מעניינת. ליח"צ פתרונים…