ויטוריו ונטו: בוטגה משחררת 300,000 דבורים לכרם שלה בגבעות פרוסקו' לרגל 20 במאי, יום הדבורה העולמי
לרגל ה-20 במאי, יום הדבורה העולמי, החליט יקב Bottega לשחרר 300,000 מהחרקים היקרים הללו אל הטבע הבתולי של גבעות פרוסקו. זוהי בחירה בשם הקיימות, שהחברה שבסיסה בטרוויזו שבאיטליה, תמיד נקטה בפעילותה העסקית.
לדבורים תפקיד חשוב מאוד בשמירה על המגוון הביולוגי. אלה הם חרקים המקלים על האבקת פרחים וכתוצאה מכך יצירת פרי, מעבירים אבקה מפרח אחד למשנהו ותורמים לשימור הטבע. הנוכחות שלהם היא מדחום למדידת בריאותו של אזור.
הכרם המדובר הוא חלק מחלקה גדולה שבבעלותו של Bottega, הממוקם במרומי ויטוריו ונטו, באזור מיוער בחלקו ומאופיין ביופי נופי רב. בהקשר זה, הדבורים שוחררו משש כוורות שונות ומצאו בית גידול טבעי תואם באופן מלא לצרכיהן. זהו כרם שבו מגדלים רק ענבי גלרה, מהם מייצרים פרוסקו.
בוטגה
חברת Bottega, המנוהלת על ידי סנדרו, ברברה וסטפנו Bottega, היא יקב וגם מזקקה. החברה נוסדה בשנת 1977 על ידי אלדו בוטגה תחת השם Distilleria Bottega, ובסיסה בביבאנו די גודגה, כ- 50 ק"מ צפונית לוונציה. בבוטגה מייצרים גראפה, יינות וליקרים עבור מוצרים ברמה גבוהה ובינונית.
הגראפה שלה, המשווקת תחת המותגים אלכסנדר ובוטגה, כוללים מבחר משובח של מוצרים חד-זנים ותזקיקים שיושנו בחביות. מגוון יינות בוטגה כולל פרוסקו, ביניהם Bottega Gold הידוע, ועוד יינות מבעבעים בעלי אופי רב. אמרונה, ריפאסו, ברונלו די מונטלצ'ינו ואדומים נהדרים אחרים מיוצרים בשני יקבים בניהול ישיר בוואלפוליצ'לה ובמונטלצ'ינו. את ההיצע של בוטגה משלים קו של ליקרים ובו מגוון רחב של ליקרים של פירות ושמנת, כולל לימונצ'ינו, Gianduia ו-Fiordilatte. בוטגה מפיצה את מוצריה ב-150 מדינות ברחבי העולם.