'כרמל' חוזרים לקטגוריית האניס, ומשיקים ערק חדש תחת שם ותיק: ארק כרמל, אקסטרא פיין
בימים של פעם, כאשר המס על המשקאות היה סלקטיבי והגן על התוצרת המקומית, קל היה למצוא כאן טקילות וכמוקילות, רום ברבדוס תוצרת הארץ, וישניאק וסליבוביץ' ועוד. אבל מלכים מקומיים אמיתיים היו שניים: ברנדי אקסטרא פיין וערק. בשוק הברנדי הייתה תמיד מלחמה בין ה- 777 לסוגיו וסטוק 84, ושוק הערק, למרות השליט החיפאי המובהק, היה קצת יותר מבוזר.
ארק כרמל: למה ארק?
"ארק" (באל"ף) נהוג יותר כאשר מדברים על משקאות מזוקקים מדרום מזרח אסיה – משקאות arrak – תזקיקים שמבוססים יותר על פרחים (בעיקר קוקוס) וסוכר. העראק (או ערק) היה שמור תמיד ל- arak, שהוא המשקה שאנחנו מכירים ממערב אסיה ואזורנו, והוא עשוי ומבוסס על אניס, כנותן הטעם העיקרי.
אני מניח שהשימוש בשם ארק היה כדי להבדיל בין המשקה הזה והעראק המקומי האחר, ואולי גם כדי לפנות לקהל יותר "מתוחכם". האם זה עזר? פחות. כרמל יצאה מהשוק הזה כאשר עשבה את שוק המשקאות המזוקקים בכלל, ואפילו לברנדי שלה היא חזרה רק בשנים האחרונות.
כרמל חוזרת עכשיו עם הארק שלה. היצרן – בהיעדר מזקקה – הוא יצרן ספרדי בשם La Huertana, שיושב במורסיה, שבספרד; יצרן די גדול של משקאות מזוקקים ואחרים. המשקה מבוסס על מולאסות ותמציות טעם שמקורן באניס. הוא מתקתק במקצת, נעים בסך הכול ולא חריף מאוד (37.5% אלכוהול).
עם מעט מים, על קרח, הוא מתחלב יפה ומעניק תמורה בהחלט ראויה ל- 50 ש"ח, שזהו מחירו בשופרסל.
ואם חשקה נפשכם בבקבוק ארק כרמל אקטרא פיין של פעם, עם 40% אלכוהול ותווית מאז, בית המכירות "מורשת" מציע למכירה כמה בקבוקים במחיר ממש פיין.