ארומות ביין והחומרים הכימיים שיוצרים אותם

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

הנה מקצת מהתרכובות הכימיות שמייצרות כמה מן הארומות שאתם עשויים להריח ביין שלכם

כמובן שביין ישנה תערובת של כל מיני חומרים כימיים, ולעיתים, האינטראקציה בינהם מגבירה או מנמיכה את העוצמות של הריחות השונים. למרות שמותיהם המזעזעים של חלק מהכימיקלים, הם לא בהכרח מזיקים לאדם, גם במינונים שבהם אנחנו כבר יכולים לחוש בהם.

החומר הכימיהארומה
Irone – חימצון של חומרים דמויי טרפניםעץ וריחות מתקתקים – סיסם שחור
אונדקאלקטוןחמאה, אגוזי לוז
איזואמיל אצטט – נוצר (גם) מחומצה אצטית ואיזואמיל אלכוהול בנוכחות סולפטבננה, אגסים; החומר המוכר בשם "בננית"
אלדהיד פנילפרופיונילילך
אלכוהול פנילאליתילייקינתון
אניס אלדהידעוזרר/ורדניים
אצטואיןחמאה ושקדים
אתיל אצטט – מחימצון של אתנול לאצטאלדהידיין עוקצני, נדיף
בנזואיק אלדהידשקדים מרים וחרצני פירות אבן (משמש, אפרסק)
גליסיריזיןגרניום
דיאצטילורדים, חמאה
הקסאנדיולעשב
הקסנול, הקסנאלאירוס
וניליןוניל
חומצה פנילאתיליתדבש
כהל פניל אתיליורדים
לינאלוּל – מצוי בלוונדר, ער אציל ועודקמפור – פרחוניות מתובלת קצת
לינאלול אוקסידשחת
סינאמאלדהידקינמון
סראניולליקוריץ
פאראתולימתיל קטוןאקציה (פריחה צהובה של שיטה)
פיפרונאלאפרסק, וניליות מלווה באופי בלזמי
פנילאתיל אצטט – ממוצה לא מעט משמריםורד מתוק (ורד תה)
קאפרואטשעווה, סבון; ריחות אנימליים שונים