אמור לי מה הבירה שלך, ואומר לך מי אתה

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

מה זה אומר עליך, אם אתה שותה גולדסטאר לא מסוננת? ואם זה ג'ייקובסן, דאנסינג כאמל או מלכה? לפני שאתם קוראים את המאמר הזה, עיצרו שניה וחישבו על מותג וסגנון הבירה האהוב עליכם, ורישמו מה אתם חושבים שזה אומר עליכם. רישמו את זה – עכשיו; אולי יהיה לכם מעניין
מחקר חדש של מינטל מלמד על כך ששתייני בירה בוטיק אוהבים את הטעמים הגדולים והחזקים של בירות הבוטיק האהובות עליהם, ומוכנים לשלם עבור מה שהמותג אומר עליהם. יותר מזה, בין בני 25 – 34, שבארה"ב, כמו בישראל, הם הלקוחות הגדולים של סוג הבירה הזו (ארטיזנלית), 70% אומרים שמותג הבירה אומר עליך הרבה, ו- 66% אומרים שכך עושה גם הסגנון. הזיהוי העצמי הזה עושה הרבה למכירות בירה הבוטיק בארצות הברית, ומינטל מעריכה ששוק בירה הבוטיק – ובירה 'בסטייל' של בירה בוטיק – יגיע ל- 20 מיליארד דולר כבר השנה; יותר מכפול שוויה לפני חמש שנים.

לפי מינטל, יותר מחמישה מהעונים לשאלון המחקר שותים בירות בוטיק. זה עדיין לא מגיע ל- 53% של בני 22 ומעלה ששותים בירה בכלל, אבל זה כבר לא רחוק מ- 30% האחוזים שלא שותים בירה בוטיק בכלל; שתייני הבוטיק כבר לא ממש נחשבים 'פלצנים'.

המעניין הוא ההבדלים שיש בין שתי הקבוצות – שתייני הבירה המסחרית לעומת שתייני הבוטיק – בחשיבות שהם מייחסים לסגנון הבירה: 51% משתייני הבוטיק מייחסים חשיבות גדולה לסגנון הבירה, ורק 11% משתייני הבירות המסחריות – שלהם יש דם פחות היצע. בכל הקשור במותגיות, המצב שונה: 47% משתייני בירות בוטיק מייחסים חשיבות למותג (עדיין הרבה יחסית ליין, למשל) ו- 56% משתייני בירות מסחריות מייחסים חשיבות למותג.

בירות בוטיק – סגנון חיים
בת בלום (Bloom) ממינטל, אומרת שצרכני בירה בוטיק אוהבים לשתף ידע אחד עם השני, ומדובר בסוג של קהילה. מותגי בירה בוטיק נחשפים תוך סוג של שיתופיות, ובגלל זה חשובה מאוד החשיפה שלהם בבארים שיש להם מספר גדול של ברזים, טעימות במקום ואפשרות לרכוש הביתה. כמו שאנחנו יודעים ומכירים ממקומות כמו הבארים של הדאניסנג כאמל או ג'מס ומפאבים שמגישים טעימות או חנויות שעושות ערבי טעימה (דרך היין, לדוגמא), היכולת לדגום ולדבר על הבירה חשובה מאוד לצרכנים ובסופו של דבר גם לחוויה הכללית של המותג.

עוד מעניין הוא, שלמעלה מ- 53% משתייני בירה בוטיק יחלקו את הידע שלהם בבירה עם אחרים, דבר שעזר להרבה בוטיקאים לחשוף את הבירה ואת המותג שלהם. בארצות הברית וגם בישראל לא חסרים בלוגים של חובבי בירה ואנחנו יודעים היום שלרשתות החברתיות ישנה חשיבות רבה במוצרים מסוג זה, כאשר צרכנים חולקים את מה שנקרא "post experiences" עם אחרים.
מה קורה עם המותג החביב לא זורם בברזים של הפאב או לא נמצא ברשימת הבירות?

כ- 13% מחובבי בירה בוטיק יבחרו במותג שנראה להם מגניב ו- 8% אומרים שהתווית או האריזה חשובות להם כאשר הם עושים החלטת קניה.

נקודות נוספות שמינטל מגלים מהדו"ח שלהם:
– שתיית בירה כדי להרגע בסוף היום: 61% מהמשפחות שיש להן ילדים; 49% מאלה שאין להם ילדים
– במידווסט נאמנים יותר למותג מסוים מאשר באזורים אחרים בארה"ב
– במערב ארה"ב מודעים יותר לתדמית, כאשר 57% אומרים שהמותג שאתה שותה אומר עליך הרבה ו- 47% אומרים שהם גאים בכך שהם מנסים כמה שיותר בירות
– בדרום ארה"ב, צריכת בירה הבוטיק היא הנמוכה ביותר – 16%
– יותר ממחצית (55%) מהנשאלים אמרו שהם מוכנים להוציא יותר על בירה בוטיק. הדבר הזה אומר שיצרני הבירה הבדולים, שמייצרים בירות בסגנון בירה בוטיק – Crafty beer – לא טועים, ושם יש להם מקום לגדול

לסיכום
סגנון הבירה הוא הכח המניע החזק ביותר בבחירת הבירה לקניה אצל צרכני בירה בוטיק. צרכנים אלה מעריכים את הידע שלהם ורוצים לשתף בו אחרים, הם רואים בעצמם הרפתקנים. ההתיחסות לבירה הזו דומה מאוד להתיחסות ליינות בוטיק וליקבי בוטיק. יכול להיות שאין נאמנות גדולה למותג, אבל יש מקום רב לשיחה ולפיתוח השוק, הודות למעורבות הזו.