ולא סתם תאילנדי, אלא זה של "בית תאילנדי" וקאב קאם
אוכל תאי, עם כל הצער שבדבר, לא ממש מסתדר עם יין. כן, זה נכון שאפשר ריזלינג או גוורצטרמינר נמוכי אלכוהול ועשירי סוכר שיורי, אבל זה לא באמת אותו דבר. נודה על האמת, החריף והליים, עם כל הכוסברה ושפעת התבלינים האחרים לא נועדו לתוצרי התסיסה של ויטיס ויניפרה.

אבל מה כן? בירה.
ובירה, שרצוי שתהיה נמוכת אלכוהול דווקא, לא כבדה (כלומר לא ברון או טריפל) וכזו שיש בה משהו שמשרה מתיקות. לצד לאגרים פשוטים כמו אלה שמגיעים לכאן עם תוויות תאילנדיות כאלה ואחרות, אפשר לנסות בירות חיטה שיש להן מעט גוף.
בירה אלכסנדר THAIPA
אלכסנדר THAIPA היא "תאי – IPA" שנוצרה כתוצאה משיתוף פעולה בין מסעד/ות בית תאילנדי והמבשלה. 'אלכסנדר' הולכם כבר הרבה שנים עם הבית התאילנדי (הבלונד ותיקה מאוד בתפריט) וכנראה שזה היה טבעי.
הבירה עצמה טעימה. היא לא כבדה, יש בה רעננות טובה ולמרות המשקעים אין הרבה גוף. גם האלכוהול לא מאוד גבוה – זה לא IPA קלאסי, עם 6-7% ויותר, אל רק 5.3% אלכוהול. מאוד נהניתי מבקבוקי הדוגמה שהגיעו, ונראה שהשידוך של אוכל תאי מתובל עם הבירה הזו בהחלט עובד.
המחיר במסעדה ובבר קאב קאם הוא 28 ש"ח לבקבוק 330 מ"ל.
צילום אילוסטרציה: החדר הפרטי ב'בית תאילנדי'.