מבשלת אלכסנדר שבעמק חפר הוציאה מהדורה חדשה של הבירה החזקה מאוד – barley wine – שעברה התבגרות בחביות ויסקי שונות
נתחיל מזה שאני לא חובב גדול של בירות חזקות מאוד: הן לרוב מתוקות מדי, הן לא מתאימות לאקלים הישראלי ובאופן כללי הן מאבדות – לרוב – את השתייתיות שלהן.
מבשלת אלכסנדר (אורי שגיא) מייצרת כבר כמה שנים גרסא של Barley Wine שמתיישנת בחביות אלון שהיה בהן ויסקי – ברבן, שיפון וחביות של ויסקי ישראלי של מילק אנד האני. את הבירות האלה מייצרים מכמות לתת (mash bill) גבוהה, עם ריכוז סוכרים שיכול להגיע עד כדי 300 גרם ויותר בליטר. היישון בחביות עץ הוא לא בהכרח חלק מהסגנון, וכך גם הצבע: הבירה הזו יחסית בהירה-נחושתית, ויש בירות כהות הרבה יותר.
אלכסנדר ברלי ויין 2021 – טעמים
הבירה היא בירה בעלת פרופיל מתוק – הרבה טופי וקצת וניל – ואלכוהול של 11.2%; כמעט כמו זה של יין. זו בירה טובה, בהחלט, עשירה מאוד, אבל יכולה להיות קצת overwhelming אם אתם פחות בסטייל.
מומלץ לשתות לאט, בכוס רחבה יחסית. להתחיל בטמפרטורה יחסית נמוכה, ולהניח לבירה להתחמם בכוס, כדי להגיע לנקודה שבה אתם נהנים ממנה בצורה המירבית.
לגבי אוכל מלווה? דברים שיש בהם חריפות עוקצנית, כמו גבינות כחולות או אפנצלר, גורייר מתיישנת וכו'. אפשר לנסות גם שוקולד תפוזים מריר (או הרבה דברים שהולכים עם ויסקי מתיישן, לא מעושן).
מתי לשתות את האלכסנדר barley wine 2021?
אפשר לחכות כמה חודשים ויותר עם בירות מהסוג הזה. "כמה חודשים", בארץ, אומר שאתם מגיעים לקיץ; זמן שבהחלט לא מתאים לבירות כבדות מסוג זה. לחכות אם ככה שנה? אפשר בהחלט. ההימור שלי הוא שיתקבל פרופיל כבד יותר של טעמים, אבל מעניין. קנו שני בקבוקים והשוו. (21.40 ש"ח לבקבוק באתר המבשלה, בקניית שמיניה)