איך תקראו לאלכוהול מעץ?

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

אומרים שוודקה אפשר לעשות מכל דבר – כולל מרגליים של כסאות. ובכן, חוקרים יפניים סוף סוף מתקרבים: ב- Forestry and Forest Products Research Institute של יפן הצליחו לייצר אלכוהול מותסס ומזוקק מקליפות עצים

אמנם לא רגליים של כסאות עדיין, אבל אנחנו בדרך.

החוקרים ביפן גילו כבר בשנת 2010 שיש כמות גדולה של סוכרים לקטיים שניתנים להתססה במוהל של עצי דקל שנכרתו. מאז הם שכללו את צורת הפקת הסוכרים האלה והביאו אותם אכן לכדי תסיסה ואף זיקוק.

הם אומרים עכשיו שלאכוהול שמיצו מסוגים שונים של עצים יש תכונות, ארומות וטעמים שונים, וכבר יש בידיהם אלכוהול שניתן לאפיון לפי מקורו.

הם מקווים שה"אלכוהול עץ" שלהם יהיה על המדפים בתוך שלוש שנים.

השיטה כרוכה בגריסת עץ לסוג של משחה, ואז הוספת שמרים ואנזים כדי להתחיל את תהליך התסיסה. החוקרים אומרים שהם מסוגלים לשמר את הטעם הספציפי של העץ של כל עץ, במידה והתהליך נעשה בטמפרטורה נמוכה. עד כה, הם יצרו אלכוהול מארז, ליבנה ודובדבן.

ארבעה קילוגרמים של עץ ארז העניקו שמונה ליטר נוזל, בריכוז אלכוהול של כ- 15%, בדומה לזה של סאקה. החוקרים התנסו בגרסאות מבושלות ומזוקקות של המשקה החדש, אך לטעמם "אלכוהול מזוקק נראה טוב יותר", אמר החוקר קנגו מגרה.

התססת עץ משמשת כבר לייצור דלק ביולוגי אבל המוצר מכיל רעלים והוא חסר טעם לחלוטין, מה שהופך אותו רחוק מלהיות מרכיב מתאים בקוקטיילים או משקה כשלעצמו. "אבל השיטה שלנו יכולה לעשות את זה ראוי לשתיה, עם טעם עץ, כי אין צורך בחום גבוה או חומצה גופרתית כדי לפרק את העץ," אמר מגרה.

למכון יש מנדט נרחב למחקר מדעי הקשור ביערנות וליערות הנרחבים ביפן, אך מגרה הכיר בכך ש"אלכוהול עץ" "לא יכול להיות היישום הברור ביותר למשאבי המחקר שלהם. "חשבנו שיהיה מעניין לחשוב שאפשר לייצר אלכוהול ממשהו כמו עצים", אמר מגרה והוסיף, "זהו פרויקט בהשראת חלומות".

המכון הממשלתי שואף למסחר את המיזם עם שותף במגזר הפרטי ולהציב את המשקאות על מדפים בתוך שלוש שנים. "ביפן יש שפע של עצים ברחבי המדינה ואנו מקווים שאנשים יכולים ליהנות מאלכוהול אופייני לכל אזור", אמר מגרה.