אחת מוצלחת: חיטה ישראלית של אלכסנדר

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

בעוד המבשלות הגדולות מפוצצות אלכוהול בבירות חזקות, כבדות ומתוקות, שלא מתאימות למזג האוויר הישראלי, יוצאת 'אלכסנדר' עם חיטה קלה, 5% אלכוהול, מאוזנת מאוד ומאוד ישראלית

מעבר למה שכתבתי בכותרת המשנה, אני לא ממש רוצה להתייחס לנסיונות של המבשלות הגדולות להפוך למבשלות בוטיק. לא כאשר יש לי מחמאה ל'אלכסנדר' ולאורי שגיא, שמוציאים בירה מוצלחת, מאוד קיצית ובהחלט מתאימה לנו.

אלכסנדר חיטה ישראלית (אתר המבשלה)
אלכסנדר חיטה ישראלית (אתר המבשלה)

ה"חיטה ישראלית", תחת תווית צבעונית ומאוירת, קיצית ופרחונית, מכילה 5% אלכוהול בלבד. היא מאוזנת מאוד, ללא מרירות מצמיאה או מתיקות-חיטה בולטת (בוודאי שלא על הצד הבלגי).

המיגוז נעים ודי קל, ויוצר ראש קצף לבן, שמתפוגג במהירות, אבל עדיין 'שם'. טעמי הציפורן, ארומות התה הקלות מאוד – קמומיל, אולי – כל אלה עושים את הבירה לא רק למעניינת, אלא לקלה לשתיה. בסיומת יש מרירות כמעט בלתי ניכרת של תפוזים, מה שמוסיף לה עוד.

האם היא בלגית, או אולי חיטה גרמנית?

אני לא חושב שאפשר לשים עליה תווית לכאן או לכאן. ה'חיטה הישראלית' של אלכסנדר היא פשוט פרשנות מקומית לסטייל או לז'אנר, ומוצלחת, בדיוק ככזו.

שאפו.