ביקור ביקב אורטל היה הזדמנות מצוינת לטעום מהמגוון של יינות היקב וכן כמה וכמה יינות צעירים וגם מבוגרים יותר. מה יש ליקב היחיד של צפון הגולן להציע לנו?
ולמה בעצם אורטל הוא היקב היחיד של צפון הגולן?
כי למעשה, זהו היקב היחיד שכל הענבים שלו אכן מגיעים משם, והוא גם ממוקם בצפון. יקבים אחרים – כולל יקבים סמוכים לאורטל, כמו פלטר – קונים או מגדלים ענבים בחלקים שונים של הארץ, אפילו רחוק דרומה כמו מצפה רמון.
אורטל הוא יקב טרוארי, אומר אילן זעפרני, היינן ויזם היקב, והאיש שמאחורי המכלים. יחד עם שרון איפלח – על השיווק, המכירות וקשרי הלקוחות, ואיתי להט – על הייעוץ, הוא מנהל את היקב הקיבוצי, שמייצר כ- 30,000 בקבוקים לשנה. כניסתו של ארנון הראל, לשעבר מנהל השיווק של יקב רמת הגולן, נראה שמכניסה קצת סומק בלחיים של היקב, שמבחינה ייננית עושה עבודה מצוינת, אבל לא שומעים עליו מספיק.
מחירי היינות מותנו קצת בזמן האחרון, ובמחירים של 85 – 130 ש"ח הם נותנים תמורה מצוינת לכסף. ההערה הכללית היחידה שאולי יש לי היא, שהייתי רוצה לראות יותר אופי זני ליינות הזניים, במיוחד לקברנה, שהחלק הירוק שלו מאוד מודגש, ולמרלו.
רוצים עוד? ליינות יקב אורטל במדריך המקיף ליינות ישראל

אורטל ויונייה 2014
ארומות טובות, יחסית מתונות ולא בשלות מדי. חמיצות טובה, סיומת ארוכה ומפולפלת. 88
אורטל ויונייה 2015
לאחר בציר קשה וקפיצה משמעותית בהבשלה, זהו יין בשל יותר וכהיל יותר. כרגע אחרי סינון ולפני בקבוק, אבל נראה יין נעים ובשל.
אורטל תל שיפון 2012
היין הבסיסי של היקב, ואחד משני הבלנדים שלו. תערובת שווה של סירה, ק"ס ומרלו ו- 12 חודשים בעץ צרפתי. הרבה דובדבנים באף, פרי מתקתק וקצת אפר (חבית). הטאנינים טובים והחמיצות מאוזנת מאוד ומדויקת. טיפה ירקרק. 87
אורטל געש 2013
בלנד של ק"ס, מרלו וקברנה פרנק. כ- 20 חודשים בחביות עץ צרפתי של יצרנים שונים. האף טוב, יחסית צעיר ורענן. הפה טוב ודי מלא עם מתיקות פרי. טאנינים טובים וסיומת ארוכה ויבשה. 90
אורטל קברנה פרנק 2013
בסה"כ 600 בקבוקים, מחלקה של כרם ממש ליד היקב. האף ירקרק, טוב, פירותי מאוד. הפה טוב, לא עבה או גס מדי ואפילו רך. זהו יין עגול וטוב.90
אורטל קברנה סוביניון 2013
פרי טוב. פה מאוד עגול, עם נימות ירוקות. קצת אפר, מנטה והרבה טאנינים. חמיצות גבוהה, סיומת טובה ליין טוב. 90
אורטל מרלו 2012
קצת אלכוהולי לטעמי. הרבה פירות סגולי- שזיפים, דובדבנים. פה קטיפתי מאוד ועגול. היין די רק והעץ יושב טוב מאוד. יין לאוכל מתובל. ציינתי אותו "90", אבל עדיין חסר לי כאן האופי השחור והסקסי של הזן.
אורטל סירה 2012
אחד מהמובילים של היקב. צבע סגול אטום, יפה. הפה חלק מאוד, מתובל- מפולפל מאוד. חמיצות טובה. האף מלא, מאוד פירותי. יין מאוזן ומרשים, עם סיומת ארוכה. ללא ספק המוצלח ביינות היקב, גם אם די מתקתק, בהשוואה ליין הבא, במיוחד. 91
אורטל סירה 2010
אף מצוין; מעט פוסילי. הפה חלק, לא מלא אלא אלגנטי. הטאנינים טובים והחמיצות טובה. זהו יין שדורש עוד זמן ואפשר בהחלט לשמור. בסיומת – קצת שוקולד ומעט ירקרקות שמזכירה סלרי ופטרוזיליה. 92
אורטל מרלו 2010
צבע סגול-אדום אטום. הגוף מצוין, עם טאנינים עצמתיים וחמיצות מאוזנת. הרבה דובדבנים מתוקים. יין רל ומלא מאוד. לשמור. 90.
חביות 2015
בציר לא קל, שזעפרני אומר שיצא בו לקראת הבציר ושטף את הכרמים מהאבק הכתום שהגיע מעיראק וסוריה וכיסה את הענבים. "הוא הביא איתו ריחות של מלחמה." הוא אמר לי "דלק שרוף…".
מרלו: מצוין. מלא רבדים, תפוז…
סירה: העץ מאוד מורגש (טעימת חבית, מה לעשות) אבל הפרי מצוין.
קברנה סוביניון: מעט ירוק, צריך בהחלט עוד זמן.